Cocktailuri elegante si misterioase cu gheata carbonica

Pentru cei ce au avut ocazia sa vada la o petrecere tematica, eveniment sau la o nunta, pahare aburinde cu un fum alb, gros, revarsandu-se misterios peste buza acestora si s-au intrebat ce fel de magie este la mijloc, raspunsul este gheata carbonica sau dry ice.

Gheata carbonica este utilizata in numeroase domenii, inclusiv cele industriale, medicale si alimentare, insa in ceea ce priveste efectele speciale pentru petreceri si evenimente, aceasta are doua utilizari la fel de spectaculoase: gheata carbonica pentru ringul de dans si gheata carbonica in bauturi.

Cum functioneaza?

Dry ice sau gheata carbonica este dioxid de carbon in stare solida, insa ceea ce face din aceasta substanta o preferata a evenimentelor si petrecerilor de toate felurile este proprietatea sa specifica de a trece de la stare solida direct la stare gazoasa. In contactul cu bauturile din pahare, aceasta se „topeste” sub forma de fum, creand fascinantul efect, dar tinand si bauturile reci in mod chiar mai eficient decat gheata normala.

Mod de preparare a ghetii carbonice

Atunci cand se decide folosirea de gheata carbonica in bauturi este bine ca tot personalul localului in care are loc evenimentul (sau membrii casei, in cazul in care este o petrecere mai restransa), sa fie instruiti in legatura cu modul de utilizare al acestei substante. Pentru bauturi se foloseste dry ice sub forma de peleti, iar pentru fiecare pahar este nevoie de o bucata, maxim doua din acesti peleti ce se adauga imediat ce bautura a fost turnata si inainte de a fi servita. Ca precautie, substanta nu trebuie atinsa deoarece este extrem de rece si poate provoca degeraturi la contactul cu pielea. Folosind clesti speciali pentru gheata, se pot evita orice fel de pericole.

Gheata carbonica pentru cocktailuri, ce poate fi achizitionata de la companii precum gheata-carbonica.ro, este potrivita in orice fel de combinatii si nu exista bauturi alcoolice sau non-alcoolice cu care aceasta sa intre in vreun fel de reactie. Fiind dioxid de carbon in stare solida, substanta este absolut inofensiva, iar datorita proprietatii sale de a fi insipida, nu altereaza gustul bauturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.