Organizarea unui eveniment nu inseamna deloc relaxare, liniste sau pace. Ba din contra. Este destul de greu sa reusesti in tot ceea ce ti-ai propus. Organizarea unui eveniment trebuie sa fie cat mai minutioasa si nu este un lucru care trebuie trecut usor cu vederea.
In plus, daca vrei sa apelezi la cineva specializat in organizarea de evenimente sau daca te lansezi chiar tu, trebuie sa stii care sunt lucrurile pe care trebuie sa le eviti.
Nu alegi o tematica. Inainte de a te gandi la organizarea unui eveniment, trebuie a te gandesti la tematica sa. Daca vrei ca participantii sa se bucure la maximum de eveniment, ai nevoie de o tematica cat mai originala.
Ai nevoie de un carnet de sarcini – retro-planning. Orice organizare de evenimente necesita o anticipare. Si foarte multa rigoare. Deci fara un carnet de sarcini risti sa fii depasit cu totul de tot ceea ce ai de facut. Caietul de sarcini iti va permite sa stii unde esti, ce mai ai de facut si inspre ce te indrepti. Inseamna un timp castigat in favoarea ta.
Nu alegi date potrivite pentru evenimentul tau. Alegerea datei sau a datelor este o etapa cruciala in organizarea evenimentelor. Nu trebuie sa fie alese la intamplare ci cu cea mai mare grija. Daca ai un eveniment mai important, ai grija sa nu fie in aceeasi perioada cu vacantele oficiale, cu anumite sarbatori sau alte evenimente ale „concurentei”.
Nu imparti anumite sarcini si profesionistilor. Atunci cand este necesar, este foarte important sa trasezi anumite sarcini si profesionistilor, chiar daca ai vrea sa controlezi totul. Nu ai cum sa administrez chiar totul.
Vrei sa reduci costurile cu price pret. Un eveniment low cost nu este cea mai buna alegere, asta e sigur. Nu uita ca este un eveniment adresat pubicului, nu tie. Calitatea inainte de toate, nu cantitatea.