Greseli comune in ingrijirea Bromeliei

Bromeliile sunt usor de ingrijit, ceea ce le face sa fie plantele ideale pentru orice incepator. Daca doar acum incepi sa te imprietenesti cu plantele si ti-ai dori o floare care se poate intretine simplu, Bromelia este alegerea perfecta. Totusi, incearca sa eviti urmatoarele greseli daca ti-ai cumparat aceasta floare.


Cea mai comuna greseala este prea multa udare. Multi cred ca pentru ca sunt plante tropicale tot timpul au nevoie de multa apa. Este adevarat ca iubesc umiditatea, dar nu trebuie sa stea tot timpul in apa. Radacinile bromeliei functioneaza mai mult ca ancora, decat o sursa principala de apa si nutrienti. Asa ca daca radacinile raman constant ude, dupa un timp se vor putrezi si asa o sa moara floarea. Pentru a evita acest lucru, asteapta cu udatul pana ce pamantul este destul de uscat, Bromelia rezista mai bine in pamant uscat decat in pamant mereu ud.

Cum am spus si mai inainte, radacina Bromeliei este ca o ancora si nu creste prea mare. Un ghiveci mai mic este ideal pentru aproape oricare Bromelia. Folosind un ghiveci prea mare pentru planta o sa se intample acelasi lucru, ca si daca il udam prea mult. Pamantul plantei va pastra prea multa apa, de care Bromelia nu mai are nevoie si se va putrezi.


Nu folosi pamantul din gradina in ghiveciul pentru Bromelia. Pamantul din gradina este prea dens si retine prea multa apa. In acelasi timp, poate avea si afectiuni, cuperci sau paraziti. In locul acestuia foloseste sol special pentru Bromelia.


Bromeliile sunt foarte sensibile la cupru, si expunerea lor poate cauza deteriorari sau chiar moartea florilor. Nu folositi sarma de cupru la montarea florilor, evitati si lemnele tratate, de multe ori sunt tratate cu cupru ca sa devin mai rezistente la apa. Cuprul poate fi regasit si in cateva fungicide, asigurati-va ca este special pentru Bromelia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.