Cum alegem florile de doliu

Florile de doliu decoreaza inmormantarea si un sicriu si reprezinta un ultim omagiu adus defunctului, au propriu lor limbaj. Iata care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa alegi florile de doliu.

Ce flori de doliu sa alegem?

Garoafa, orhidee, crizanteme, trandafiri si crini, acestea sunt cele mai populare flori de doliu. Garoafa este o floare clasica deoarece pemrite exprimarea iubirii eterne, sinceritatii si respectului. Acelasi mesaj al iubirii eterne este transmis si de catre orhidee. Crizantemele simbolizeaza eternitatea. Trandafirul semnifica iubirea profunda si eterna pentru trandafirul rosu, trandafirul galben simbolizeaza prietenia si trandafirul alb semnifica puritatea. Cat despre crin, acesta este un simbol al puritatii, amploarea petalelor confera volum unei compozitii. Il vedem prezent in special la inmormantarile catolice deoarece este asociat Fecioarei Maria.

Florile de doliu se aleg in functie de imaginea si personalitatea defunctului, in memoria sa.

Ce culori alegem pentru o inmormantare?

Culoarea cea mai potrivita pentru o astfel de ocazie este albul, datorita sentimentului de puritate emanat. Denota inocenta si veneratia pentru defunct. Albastrul este in egala masura o culoare frumoasa atunci cand vine vorba de flori de doliu deoarece reprezinta infinitul si serenitatea.

Exista numeroase compozitii florale de culoare roz deoarece aceasta culoare reprezinta inocenta si pacea, serenitatea. Galbenul, o culoare vie, este mai degraba potrivit pentru a-i aduce un ultim omagiu unui prieten reprezentand fraternitatea si bucuria.

Si deoarece fiecare inmormantare este unica, o idee buna este sa optam pentru florile preferate ale defunctului.

Florile de doliu se regasesc in diferite compozitii precum jerbe, coroane, aranjamente flroale sau aranjamente florale in forma de inima.

Deasupra sicriului stau cel mai adesea compozitii voluminoase care urmeaza defunctul in cadrul ceremoniei de inmormantare.

Florile oferite in cadrul unui doliu sunt in general insotite de o panglica pe care sunt asternute cateva cuvinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.