Care sunt florile ideale pentru un spatiu mai mic?

Ai dori sa iti infrumusetezi apartamentul cu cateva plante frumoase, dar cel mai adesea, lipsa de spatiu ajunge sa te demoralizeze?  Nu e cazul. Trebuie sa stii ca exista cateva varietati de plante perfecte si pentru spatiile mai mici.

Plantele mici, de pus peste tot prin casa. Atunci cand spatiul de la sol este limitat, poti totusi sa asezi plante in ghiveci mic intr-un colt, pe o masa sau pe o comoda. Cele care cresc mult in sus, in inaltime si nu in latime sunt cele mai potrivite.  Cel mai bine ar fi deci sa privilegiezi plantele sau arborii, arbustii de interior precum dracena, crotonul, palmierul pitic, iedera, mai ales atunci cand vrei sa obtii o jungla mai mica la tine acasa. Pentru un rezultat mai discret poti alege si alte plante mai mici precum cactusii sau Crinul pacii. Trandafirii exista si ei in versiune mini, la fel ca si lavanda, magnolia sau orhideea.

In acest caz, cea mai buna alegere pot sa fie si plantele suculente, precum echeveria, crassula sau sedum. Arata cel mai bine pe o masuta de cafea sau de ce nu, putin peste tot prin casa.

Plantele de interior suspendate. Pentru a elibera la maximum spatiul de la sol, poti alege plantele suspendate. Alege deci iedera, bouganvillea, filodendronul sau pothos, care sunt destul de uspr de cultivat sau de intretinut.

Plantele aromatice pentru o bucatarie mai mica. Poti sa iti inveselesti in mod delicios bucataria casei alegand plantele aromatice. Tibuleta, busutiocul, menta, sau patrunjelul arata delicios in ghivece mici de ceramica. Atunci cand vrei sa le ai mereu la dispozitie, le poti pune pe un raft, pe pervazul ferestrei sau de ce nu, pe un perete vegetal realizat din paleti de lemn sau chiar pe o scara.

De asemenea, poti incerca sa pui flori si in baie. Iedera sau Scheflera se simt de minune acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.