Plante pentru jardinierele de iarna

Chiar daca frigul si zapada s-au instalat deja, asta nu inseamna ca nu te poti bucura inca de cele mai frumoase jardiniere. Nimic nu se compara cu cele mai frumoase geamuri cu jardiniere inflorite sau cu ghivecele inflorite pe terasa pentru a ilumina sau inveseli o zi mai mohorata de iarna.

Carex sau iarba ornamentala. O planta care poseda frunze persistente si ale carei reflexii « blonde » ilumineaza si inveselesc orice compozitie. Este baza ideala pentru un decor care dureaza. Poate sa rmana in permanenta in jardiniera, insotita de tot felul de plante, de-a lungul anotimpurilor.

Iedera. Este cea care « imbraca » de minune jardinierele. Acopera orice gol, chiar si de pe pereti, vine cu un plus de culoare si de lumina, este foarte usor de intetinut si economica. Poate sa ramana in ghivece sau in jardiniere intreg anul.

Liliacul japonez, Skimmia japonica. Un arbust mai cunoscut si foarte popular datorita exploziei sale de fructe rosii care urmeaza dupa inflorirea primavaratica. In plus, florile si fructele sale sunt insotite de un frunzis foarte intereant si aromatic.

Iarba albastra. Exista mai multe varietati, dar Fetuca glauca sau iarna alastra, se potriveste cel mai bine cu toate decorurile de iarna. Tonurile sale de gheata si electrice si tufele sale dese fac din aceasta planta un element de decor foarte frumos. Arata foarte bine singura, dar si in asociere cu alte plante cu un contur mai definit.

Gaultheria Mucronata. Un mic arbust cu frunzis persistent, care prezinta fructe mici, ca niste mere, de mai mici dimensiuni, in nuante de alb. Textura lor le permite sa reziste foarte usor gerului iernii.

Panseluta. Este o floare mica, rustica, disponibila in foarte multe culori, care mai de care mai frumoase si mai variate. Inveseleste jardinierele din toamna pana in vara si nu este deloc pretentioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.