Lanturi si coliere – cum sa alegi bijuteria potrivita

Atunci cand vine vorba de oferit cadouri, fie de Craciun, pentru o zi de nastere sau o aniversare, nimic nu pare mai potrivit pentru acea persoana speciala din viata fiecaruia decat o bijuterie. Simbolistica bijuteriilor duce intotdeauna, intr-un fel sau altul, cu gandul la indragostiti sau la legaturi puternice, iar sub forma de cadouri acestea reprezinta o promisiune, o dovada vie a sentimentelor puternice ce poate fi purtata ca simbol al acestora.

Pe de alta parte, a alege bijuteria perfecta pentru o femeie nu este niciodata usor, inelele pot insemna prea mult, iar bratarile prea putin, de aceea multi barbati opteaza pentru lanturi sau coliere. Pentru un buget limitat si maxim de efect, spre exemplu, cele mai potrivite sunt lanturile de argint. Argintul simbolizeaza puritate, delicatete si eleganta, complimentand subtil orice tinuta, spre deosebire de aurul masiv care distrage atentia.

Atunci cand se hotaraste asupra variantei de lant sau colier pentru cadou, prima decizie importanta este locul de unde acesta urmeaza sa fie cumparat. Exista mai multe optiuni, unele mai potrivite decat altele. Spre exemplu, este in general o idee proasta sa se cumpere bijuterii de pe site-uri de licitatii precum ebay, din piete sau de la tarabe. Acestea pot fi falsuri. Pe de alta parte, locurile sigure pentru a cumpara bijuterii sunt magazinele din diversele mall-uri si shopping center-uri sau site-urile ce se ocupa special cu vanzarea de bijuterii precum acesta.

Urmatoarea optiune este materialul lantului. Optiunile sunt cat se poate de diverse, aur, argint, perle sau chihlimbar sunt doar cateva dintre acestea. Este bine de luat in considerare faptul ca un lant cu pandantiv poate avea o simbolistica mult mai puternica si mai personala, iar dintre acestea, doar lanturile din argint sau aur au in general pandantiv. Pe langa materialul lantului, pietrele pretioase cu care este decorat pandantivul au de asemenea diverse semnificiatii despre care se poate citi pe internet sau se poate intreba personalul magazinelor de specialitate.

Trebuie retinut de altfel ca simbolistica bijuteriilor nu sta doar in materialul din care acestea sunt facute, sau in piatra pretioasa cu care este decorat pandantivul, ci si in contextul in care sunt oferite. Pentru a face impresia dorita, lantul sau colierul ales trebuie impachetat frumos, de preferinta in cutia in care acestea vin, daca sunt achizitionate de la magazine de specialitate si oferit intr-un cadru intim.

Bijuteriile au reprezentat intotdeauna cadoul ideal intre indragostiti, insa semnificatia acestora nu trebuie sa se opreasca aici. Ele pot fi o promisiune de loialitate intre prieteni apropiati sau o dovada de dragoste si pretuire intre parinte si copil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.