Cautand pe internet opinii despre free hosting si firme platite care au diverse oferte si pachete de gazduire, veti ajunge inevitabil la anumite concluzii personale. Forumurile care abordeaza teme despre serviciile web vor prezenta argumentele pro si contra pentru free si paid hosting. In plus, este chiar recomandat sa cautati referinte din mediul online, sa cauti review-uri si comentarii despre furnizorii de hosting. Astfel iti vei face o idee proprie despre ce ar fi mai benefic si potrivit pentru afacerea ta online.
Un free hosting este cel mai oportun, putem spune atunci cand detinem un site de prezentare cu poze, unul simpliu care nu are multe pagini web si nici elemente mai complexe cum ar fi optiunea de cumparare produse online, ceea ce necesita automat spatiu, memorie si resurse in cantitati mai mari. Un blog personal, la inceput de drum este ideal intr-un free hosting. Un site web merita gazduit la un furnizor platit daca webmasterul are palnuri pe termen lung de crestere. Exista numeroase firme care se intrec in oferte asemanatoare si pentru cativa euro pe luna sau pe an, au pregatit facilitati sau perioade de gazduire gratuite. Sigur ca gazduirea „moca” cum se spune, este atractiva pentru cineva care detine un site web. Insa adesea reversul poate fi o supriza neplacuta, si anume te poti trezi cu site-ul ca nu mai exista, iar datele au fost pierdute. Multi antreprenori au experimentat acest aspect, vazand apoi ca, pentru un site de calitate si la care se doreste trafic ridicat constant pot plati o suma modica de cativa euro si pot sa isi efectueze linistiti activitatile de business offsite, fara sa stea cu gandul ca este restrictionat de regulile unui free hosting. In general, daca cineva isi doreste evolutie si dezvoltare, iar daca este sustinut si de clienti poate apela cu indredere la un hosting platit.
O firma care ofera servicii de gazduire web, respectabila, pentru mai putin de 1 euro, ofera gazduire pe luna, un apatiu de gazduire decent pentru un site nu foarte pretentios, permite instalarea ultimelor versiuni de programe necesare in design-ul unui site, ofera monitorizare 24/7 si securitate in acelasi sistem, flexibilitate plus garantarea unui uptime cat mai aproape de 100%. Majoritatea furnizorilor platiti de hosting ofera un uptime de la 95-99%, garantat. Trebuie sa fiti atenti la prevederile contractului si sa dicutati cu furnizorul toate detaliile legate de cont, de site si mai ales, de downtime. Daca un furnizor prevede in constract un downtime de 1%, depinde cat cantareste acest aspect pe luna sau pe an. Intr-un an, acesta poate insemna poate chiar o zi intreaga, ceea ce poate fi destul de mult pentru un business activ cu un trafic puternic si cu conturi de utilizarori intr-un numar foarte mare.
Conceptul de gazduire gratuita este privit cu tot mai multa reticenta de catre webmasteri si specialisti in domeniul serviciilor web si asta pentru ca nu ofera siguranta, calitate la rularea siteurilor gazduite, in mediul online si mai ales, te poti trezi oricand cu site-ul si toate datele pierdute. Nu adoptati o atitudine de zgarcenie cand vine vorba de securitate si calitate la furnizorul de hosting pentru ca, cu plata pe la luna de cativa euro sau pe an, unde apare si o perioada gratuita de gazduire, va puteti trezi placut surprins si multumit de trafic imbunatatit si de posibilitatea unui site destul de complex la preturi competitive.
Un host platit cu o suma accesibila, poate oferi calitate, forta si incredere, mai ales in cazul in care cateva minute de downtime, spre exemplu determina pierderi insemnate in business-ul detinut. E foarte importanta orientarea spre firme potrivite unui web site, care sa aiba aprecieri ski feed-back in diferite medii, fexibilitate, asistenta tehnica gratuita non-stop, detalii legate de tipul serverelor si al sistemelor de operare plus perioada de downtime, daca exista, intr-o anumita perioada de timp. Nu e de neglijat un downime de 1% intr-o luna sau pe o perioada de 1 an de zile.