10 Motive pentru a juca jocuri online alaturi de copii

40153220-1-610_kid_laptop_childCu totii stim ca cei mici au un alt mod de a invata fata de persoanele adulte. Tocmai de aceea, tot ceea ce fac, toate lucrurile din jurul lor trebuie dirijate intr-o alta directie, folosind metode specifice. Pe langa timpul petrecut cu altii de varsta lor, pe langa jocurile din familie, copiii sunt atrasi de calculatoare si tehnologie, fara dar si poate. Tocmai de aceea, site-urile de jocuri online contin rubrici speciale destinate celor mici. Le putem gasi ca si sectiuni speciale sau de tip make-up, copii, scoala, educative. Descopera aici jocuri online gratuite de care te poti bucura atat tu, cat si micutul tau ! Haideti sa privim in continuare 10 motive pentru a juca jocuri online, alaturi de cei mici:

1. Ii ajuta sa invete lucruri noi, sa puna intrebari – desigur, nu doar jocul in sine e util, ci si conversatia ulterioara cu cei de langa.

2. O modalitate extraordinara de a se deconecta de sarcinile pentru scoala, astfel de jocuri online sunt sursa principala pentru cei ce stau in fata calculatorului (adulti sau copii, deopotriva)

3. Prin jocuri, se imbunatateste comunicarea si limbajul. Ca si oriunde, sunt folosite cuvinte, litere, cifre, simboluri sau semne – asadar nu e vorba doar de comunicarea verbala ci si de cea nonverbala

4. Se imbunatateste limba romana a celor mici – ii vom putea incuraja sa citeasca atat titlurile acestor jocuri online, descrierile lor, cat si sa lase comentarii sau intrebari

5. Limba engleza  are o altfel de relevanta aici – in joc, in lumea creata, copilul e pus fata in fata cu provocarea de a intelege clar mediul, scenariul si mai ales rolul sau. Curiozitatea il va face sa retina lucrurile prezentate acolo, chiar si in limba engleza.

6. Reflexele devin tot mai bune – viteza de reactie e imbunatatita prin aceste jocuri, mai ales cele sportive, de aventura sau de actiune; aici fiecare milisecunda conteaza!

7. Operarea calculatorului e unul din lucrurile  esentiale, ce trebuie invatat de cei mici! Asadar, pe un astfel de site de jocuri online, reusesti sa imbini utilul cu placutul !

8. Descoperirea internetului, de catre cei mici, e un lucru esential – iar asistati de parinti sau de fratii mai mari, va fi o experienta si o lectie uimitoare. Acesta poate fi locul perfect de pornire!

9. Un surplus gandirii logice – o serie de jocuri ii vor pune ratiunea micutului la lucru. Rezolvand puzzle-uri, indeplinind misiuni, descoperind diferente si continuand episoade sau serii, copilul se va dezvolta corect.

10. Depasirea limitelor si a provocarilor – chiar daca pare ca si o idee mai degraba potrivita adultilor, si cei mici par ca o cunosc. Tocmai de aceea, pastrand orizontul deschis, ei vor putea incerca jocuri noi, vor invata perseverenta, puterea de lucru.

Asadar, exista mai multe beneficii si atuuri decat ne-am fi imaginat, nu e asa? Desigur toate acestea trebuie raportate la varsta copilului, la gradul in care utilizeaza calculatorul sau tableta. Niciun exces nu este bun, tocmai de aceea si accesarea acestor siteuri trebuie facuta sub atentul control al parintilor. Pentru a stii care sunt ultimele noutati, arunca acum o privire peste portalul de jocuri online Giumbix.ro – distractie garantata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.