7 trucuri pentru a alunga umiditatea de la tine din casa

Este un lucru foarte deranjant sa intri la tine in casa si sa simti un miros foarte neplacut. Nu-i asa? In plus, nu se recomanda deloc sa coabitezi cu tot felul de ciuperci sau de mucegai, chiar daca sunt microscopice.

Excesul de umiditate poate sa duca la probleme de sanatate destul de importante. Nu intra in panica. Iti explicam cum sa scapi de el.

Aeriseste in fiecare zi. Este un lucru obligatoriu. Gasesti mereu scuze pentru a nu aerisi? Problema este ca fiecare dintre noi eliminam in jur de 2 litri de apa zilnic. Un lucru care va duce la aparitia de condens, un lucru si mai rau, cu alte cuvinte. Deci cel mai bine ar fi sa aerisesti dimineata cel putin 10 minute.

Incearca sa eviti pe cat posibil variatiile de temperatura. Daca este prea frig la tine in casa, acest lucru va duce la aparitia de condens si umiditatea isi va face si ea aparitia pe ferestre. Acelasi lucru se va intampla si in cazul in care este foarte cald si nu aerisesti. Intre zi si noapte nu ar trebui sa existe o diferenta mai mare de 4 grade.

Ai grija cu uscatul hainelor. Cel mai binr ar fi sa incerci sa le usuci afara. Dar daca acest lucru nu este posibil, incearca sa faci asta pe balcon sau intr-o incapere mai inchisa cu fereastra intredeschisa.

Elimina vaporii de apa din bucatarie. Atunci cand gatesti, acopera toate oalele la maximum si porneste hota. Daca nu ai, deschide fereastra. Si daca versi lichid fierbinte in chiuveta sau daca deschizi cuptorul, ar trebui sa aerisesti imediat.

Vezi si:  Rolul instalatiilor sanitare

Nu lipi mobilierul de perete. Intr-o casa sau apartament care nu sunt bine izolate si unde anumiti pereti dau in afara, unde este frig, nu ar trebui sa pui mobilier care va condensa umiditatea si care va duce la mucegai.

Ai grija la baie si la toaleta. Aici ar fi ideal sa instalezi un sistem de ventilatie mecanica care sa reinnoiasca mereu aerul.

Nu acoperi peretii. Ideal ar fi sa tavanul umed sau peretii umezi sa respire la maximum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.