Nokia aduce o alta oferta de retea privata 4G / 5G

Nokia s-a adaugat la lista deja impresionanta de oferte private de retea wireless, adaugand aeroportul din Bruxelles la lista sa extinsa de clienti.

Vanzatorul finlandez lucreaza cu Citymesh, o companie belgiana care construieste, administreaza si intretine retele wireless private mari, pentru a dezvolta o retea celulara privata pentru aeroport. Nokia furnizeaza platforma sa Digital Automation Cloud si echipamentul radio care va permite initial servicii LTE-Advanced (Nokia foloseste termenul 4.9G), dar va sustine si 5G in viitor.

Aeroportul spera sa functioneze reteaua pana la sfarsitul lunii martie, incepand cu serviciile in aer liber, in vederea adaugarii de servicii de construire in viitor.

Retelele wireless private ofera furnizorilor, integratorilor si chiar operatorilor de telefonie mobila noi oportunitati de afaceri pe o piata care ar putea incasa miliarde de dolari in noi venituri in ecosistemul de retea wireless in urmatorii ani: Dintre principalii furnizori de retele mobile, Nokia a aparut ca jucatorul de frunte pana acum, asigurand deja peste 120 de oferte.

Si, mai important, compania a citat cifrele de la Harbour Research care arata ca oportunitatea generala pentru retelele wireless private s-ar putea intinde pana la 14 milioane de site-uri din intreaga lume, ceea ce ar fi dublu fata de cele 7 milioane de macro-bazale dedicate retelelor comerciale comerciale fara fir.

„Oportunitatea este masiva”, a spus Houman Modarres, directorul principal al marketingului de intreprinderi la Nokia, pentru Light Reading. El a adaugat ca firma de consultanta ABI Research prevede ca oportunitatea de retea wireless privata va ajunge la 16,3 miliarde de dolari pana in 2025.

Citymesh se numara printre mai multe companii care s-au infiintat ca specialisti care pot ajuta intreprinderile, orasele si alte organizatii sa planifice, sa construiasca si sa opereze astfel de retele: De asemenea, ajuta Portul Zeebrugge sa construiasca o retea privata 5G.

Unii operatori de telefonie mobila spera insa ca intreprinderile se vor baza pe cunostintele si experienta lor pentru a oferi retele private, mai degraba decat sa le construiasca si sa le functioneze independent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.