Probleme FBI Avertisment la televizoarele inteligente: v-ar putea spiona

Este sezonul cumparaturilor si un numar din ce in ce mai mare de utilizatori isi petrec timpul scanand magazinele online in cautarea celor mai bune preturi la electronice, inclusiv aici smartphone-uri, computere si dispozitive inteligente.

Categoria smart TV in sine a devenit mult mai populara in ultimii ani, nu numai pentru ca mai multi utilizatori doresc sa se conecteze la Internet si sa beneficieze de servicii precum Skype si Netflix, ci si datorita mai multor producatori care lanseaza astfel de dispozitive si preturi in general sunt mai scazute.

Dar, potrivit FBI, cumpararea unui televizor inteligent nu este un lucru atat de usor de facut din cauza riscurilor de securitate asociate unui astfel de produs. Televizoare inteligente, in special cele de noua generatie, explica FBI Oregon intr-o postare tehnica ca „producatorul si aplicatia TV dezvoltatorii pot sa va asculte si sa va urmareasca ”, in timp ce hackerii pot utiliza un televizor inteligent pentru a intra in casa voastra digitala si pentru a avea acces la alte dispozitive precum computerul tau. Si daca televizorul este echipat cu microfoane si camere de filmat, lucrurile se inrautatesc, avertizeaza FBI.

„De asemenea, hackerii pot prelua controlul televizorului tau nesigur. In cel mai bun caz, ei pot schimba canalele, se pot juca cu volumul si pot arata copiilor tai videoclipuri nepotrivite. In cel mai rau caz, acestea pot porni camera si microfonul televizorului din dormitor si te pot spiona in mod silentios ”, explica FBI.

Departamentul continua sa detalieze o serie de recomandari, cum ar fi modificarea setarilor implicite de securitate, acoperirea camerei cu o bucata de banda neagra si verificarea politicilor de colectare a datelor.

Pentru majoritatea utilizatorilor de tehnologie, acestea sunt practici de securitate mai mult sau mai putin obisnuite, dar pentru incepatori, recomandarile FBI sunt cu siguranta utile. Departamentul isi incheie postul incurajand utilizatorii care cred ca au fost victima unui hacker sa ajunga la FBI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.