Cum se schimba providerul de web hosting

Motivele pentru necesitatea schimbarii firmei de gazduire web pot fi multe. Odata cu dezvoltarea unei afaceri si nevoile de web hosting se schimba si cresc, fie pagina de e-commerce inceputa isi poate dubla sau tripla traficul pana cand pachetul de servicii cumparat nu mai este suficient, fie initial s-a apelat la o firma ce functioneaza in sistem reseller web hosting, ce nu poate acomoda nevoile in crestere ale clientului, oricare ar fi motivul este bine de stiut ca schimbarea providerului de web hosting nu numai ca nu trebuie evitata, ci cateodata este chiar incurajata. Providerii mici sunt perfecti pentru companiile ce abia isi incep afacerile online, sau au avut nevoie de realizare de pagini web doar pentru prezentare, insa odata cu cresterea nevoilor, provideri mari cum ar fi www.smart-hosting.ro ar putea oferi o gama de servicii mult mai diversa.

Schimbarea providerului de gazduire poate fi un proces stresant atunci cand clientul nu stie exact ce pasi sa urmeze:

1. Ca si inainte de alegerea primului web host sau poate chiar mai mult, la schimbarea providerului, este foarte important sa se cantareasca bine alternativele in prealabil. Folosind experienta castigata in perioada de dezvoltare a afacerii sau paginii web, va fi mult mai usor de apreciat calitatea firmei de web hosting aleasa. Chiar si asa, tot trebuie consultate si review-urile altor clienti pentru mai multa siguranta. Odata ce afacerea a inceput sa creasca, este de preferat sa se aleaga un provider care ofera mai multe optiuni de expansiune pentru a nu trebui sa se apeleze la o alta mutare.

2. Este mai bine ca o perioada de pana la o luna sa se mearga cu ambii provideri in paralel, chiar daca costurile se dubleaza, aceasta metoda asigura o perioada offline cat mai mica a site-ului, ceea ce ar putea insemna pierderi mult mai mici si ar acoperi costul dublu al servicilor de web host pentru o luna. De asemenea, avand destul timp la dispozitie, mutarea poate fi facuta fara greselile ce apar atunci cand timpul preseaza.

3. Este bine ca back up-ul intregului site sa se faca nu doar in memoria calculatorului/ laptopului personal ci si pe CD. Pentru detinatorii de web site-uri sau afaceri online care nu se pricep la administrarea acestora, procesul poate fi completat de web builderul la care s-a apelat pentru realizarea paginii web.

4. Cei care au inregistrat numele domeniului trebuie notificati cu numele domeniului, adresa veche de IP si cea noua.

5. Site-ul poate fi imediat uploadat pe web host-ul nou, punand toate fisierele si paginile salvate pe cd sau in computerul personal. Serviciile in plus ce erau folosite trebuiesc reinstalate cu hostul nou.

6. La schimbarea de web hostingului este posibil sa se schimbe si adresa de email, asadar va fi nevoie sa se trimita notificari clientilor, prin care sa se anunte acest lucru. De asemenea, clientul de main oferit de marea majoritate a providerilor au optiune de forward ale unor mailuri pe o alta adresa, pentru mai multa siguranta mailurile primite pe adresa veche pot fi setate sa fie retrimise pe adresa noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.