Ai auzit de micro-inselat?

In plina era digitala, numeroase sunt casniciile care se termina cu deosebita usurinta dupa doar cativa ani. Tehnologia ne ofera, prin intermediul retetelor de socializare posibilitatea de a interactiona cu persoane necunoscute, cu fosti parteneri insa unele gesturi pot starni gelozia considerate fiind o forma de infidelitate.

Conform psihologului Martin Groff, profesor in cadrul Universitatii South Wales, este extrem de usor sa fii infidel in epoca moderna. Chiar daca acest inselat este putin diferit de cel traditional, consecintele sunt aceleasi.

Micro-inselatul reprezinta o eticheta folosita pentru a descrie comportamentul dintr-o zona gri, undeva intre infidelitate si interactiunile prietenoase. Daca pe vremuri sotia trebuia sa isi prinda sotul in pat cu o alta femeie acum este suficient ca aceasta sa ii urmareasca activitatea online pentru a descoperi infidelitatea.

Care sunt semnele micro-inselatului?

  • partnerul complimenteaza o persoana de sex opus online;
  • trimite emojis sau emoticonuri care sugereaza aprecierea precum flori, inimoare sau saruturi;
  • salveaza un contact in agenda telefonului sub un nume fals ;
  • adauga un fost partener de viata pe Instagram sau Snapchat in lista de prieteni ;

Drept urmare,  manifestarea unui interes digital fata de o persoana din afara relatiei poate constitui o micro-inselare. Iata ce mai afirma Martin Graff despre micro-inselat: Poate fi ceva foarte simplu, precum aprecierea pozelor unei persoane pe Instagram, in mod repetat, sau comentand public pozele cuiva de pe Facebook. Multe dintre relatiile umane s-au mutat online. Cuplurile iau acum decizii despre ce e acceptat să faca online, lucru care nu se intampla acum 10 ani.

Alte actiuni ce pot fi considerate forme de inselat digital includ – verificarea in mod frecvent a paginii de Instagram a unei persoane de sex opus, initierea unor conversatii prin trimiterea unor mesaje online fara ca partenerul sa stie si stergerea ulterioara a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.