8 Lucruri de stiut inainte de a alege un fotograf de nunta

petrice-photography-fotograf-nunta
Fotografie de nunta – Petrice Photography

Spre deosebire de alte lucruri legate de pregatirea nuntii tale sau furnizori (fie ei pentru mancare, tort, muzica, aranjamente florale, decor etc), a-ti gasi un fotograf pentru acest moment unic in viata pare ceva mai dificil. Pentru multi oameni, nimic nu e cu adevarat sigur decat dupa …primirea albumelor sau a pozelor. Nu trebuie sa fie asa, insa, daca stii cateva lucruri de baza – astfel vei putea sa rasufli linistit, stiind ca fotografiile tale vor reflecta cu adevarat magia acelei zile. Pentru mai multe detalii si a contracta chiar acum un profesionist, alege Petrice Photography – fotograf de nunta in Baia Mare.

Asadar, sa prezentam cateva aspecte pe care orice cuplu trebuie sa le stie, inainte de a zice da… fotografului:

– Alegeti un stil anume: fie ca e clasic, de tip foto jurnalism (tot mai la moda si in Romania), portret, artistic, neconventional. Foarte multi aleg o combinatie intre portret si foto jurnalism (denumit si stil documentar). Nimeni nu le poate face pe toate…dar despre specializare si verificari putin mai incolo.

– Citeste parerile altora, cere sfaturi, arunca o privire pe blogurile sau site-urile lor. Cauta indicii despre personalitatea fiecarui. Vezi ce spun fanii de pe Facebook  – si acesta e un factor de incredere.

– Pregateste interviurile (sau sedintele) – spune-le cum vrei

– Studiaza cu atentie un album complet foto de nunta. Nu te baza doar pe ce e mai bun si e expus pe site. Dimpotriva, cauta contexte sau cupluri asemanatoare cu al tau si vezi cum a fost abordata nunta lor, ce stil a fost ales, cum sunt cadrele, lumina, detaliile, fotografiile de grup etc.

– Asigurati-va ca personalitatile vi se potrivesc. Nu vei face click cu orice fotograf de eveniment, asta e sigur. Totusi, e bine ca in situatii de stres sa stiti ca lucrurile sunt sub control si comunicarea va ramane buna.

– Compara pachetele mai multor fotografi de nunta. In orasele mai mici, ca Baia Mare, s-ar putea ca optiunile sa fie foarte asemenatoare. Cu siguranta insa, anumite aspecte ce privesc anumite detalii te pot motiva sa inclini balanta intr-o anumita directie.

– Cunoaste-ti drepturile sau solicita informatii – iti vor fi folosite imaginile si pentru promovarea respectivului fotograf pe site-ul sau ori pentru alte publicari? Vei putea tipari si posta pe internet pozele tale, cu sau fara watermark?

– Pune la punct detaliile legate de postproductie – cate imagini vei primi? Vor fi la o rezolutie ridicata sau la una scazuta? Vor fi toate pozele retusate? Cum sunt aplicate efectele speciale? Un alt factor important e cel legat de perioada de realizarea – aici, fiecare fotograf de nunta lucreaza intr-un alt ritm, in functie de stil si de …cat e de ocupat!

In concluzie, e bine sa tii cont cont de toate aceste aspecte si sa nu te grabesti. Totusi, daca sezonul nuntilor e pe cale sa inceapa, nu e bine nici sa lasi pe ultima suta de metri – altfel s-ar putea sa nu mai gasesti niciun fotograf de nunta liber si sa fii obligat sa alegi un incepator, ce sa isi faca practica/experienta pe tine. Mult succes in realizarea nuntii perfecte si nu uita – merita sa investesti in pastrarea acestor momente incredibile; alege creativitatea, originalitatea si profesionalismul, precum prin www.petricephotography.ro !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.