Mici afaceri care supravietuiesc in ciuda crizei

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Global, epidemia cu coronavirus care a inceput in luna martie la noi in tara si nu se da dusa risca sa scufunde economia mondiala intr-o criza majora. Insa, local, exista cateva persoane care detin secretul reusitei.

Masti din pantalon. Unele state precum Cuba gasesc solutii ingenioase in fata penuriei de material medical. Astfel, o uzina care fabrica pantaloni de uniforma pentru scolari si-a transformat activitatea si isi foloseste materialul pentru a produce masti chirurgicale. A confectionat deja 1200 de masti si ar trebui sa produca peste 20 000 conform ziarului cubanez Juventud Rebelde.

O rola de hartie igienica la 3999$. In Statele Unite, unii comercianti prefera sa atraga atentia clientilor cu simtul umorului. Este si cazul unui bijutier din Las Vegas, din Nevada mai precis, care a incercat sa se amuze putin dupa ce, la inceput de martie, toti au inceput sa invadeze magazinele si sa isi faca stocurile cu…hartie igienica. A avut ideea ca in vitrina sa sa aseze o rola de hartie igienica la pretul de…3999 de dolari. O escrocherie sau o afacere?

0,55 de lire picatura de gel. Spiritul de afaceri nu este o chestiune de varsta. Drept dovada sta un elev de colegiu in varsta de 13 ani, originar din Leeds, in partea de nord a Angliei, care a reusit sa se faca remarcat printr-un simt crescut, insa nu neaparat de bun gust, al afacerilor. In plina epidemie cu coronavirus, tanarul baiat a inceput sa le propuna colegilor sai sa le vanda o picatura de gel hidroalcoolic la pretul de 0,55 de lire. Tanarul stransese deja 9 lire cand era sa fie acuzat de comert ilegal. Un spirit de afaceri nu foarte pe gustul scolii la care invata care l-a trimis de urgenta acasa, unde atmosfera este probabil mult mai liberala decat la scoala. Tatal sau cel putin i-a spus ca a avut o idee geniala…

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.