De ce e bine sa ai alarma auto?

Fie ca stai intr-o zona mai mult sau mai putin periculoasa sau ca obisnuiesti sa iti parchezi masina in locuri care prezinta riscuri destul de mari, recomandat este sa ai masina protejata de un sistem de alarma auto. Aceasta te ajuta sa te simti mai in siguranta si sa iti stii masina protejata in orice moment, chiar si atunci cand o lasi in parcare pentru mai mult timp. Pentru numarul de furturi de masini este destul de ridicat, deja cele mai multe masini vin din fabrica cu sisteme de alarma montate.

Simplu fapt ca ai instalata o alarma auto te poate proteja. Beculetul care sta aprins semnaland faptul ca masina este dotata cu o alarma, poate semnala hotilor de masini ca nu este o tinta usoara. Cei mai multi isi indreapta atentia catre masini care nu implica eforturi prea mari. Atentionarea ca exista o alarma auto ii va descuraja pe multi sa incerce ceva.

Dezavantajul este ca exista si oameni mult mai determinati sa obtina o masina prin furt. Acestia sunt specializati in dezactivarea sistemelor de alarma. Acesta este si motivul pentru care fabricantii de alarme auto se specializeaza in sisteme din ce in ce mai complicate si mai elaborate astfel incat sa fie cat mai greu de dezactivat. Mai mult decat atat, noile alarme pot bloca masina astfel incat aceasta sa devina inoperabila pana in momentul in care ajunge proprietarul sa dezactiveze alarma.

Un alt avantaj al alarmelor auto moderne si performante este ca detin o baterie auxiliara pentru ca alarma sa fie functionala chiar daca este detasata de bateria masinii. O alta functie este aceea a senzorilor care detecteaza furtul rotilor si impiedica furtul masinii prin tractare. Senzorii pentru spargerea geamurilor sunt si ei utili. La fel de important este ca senzorii masinii sa poata distinge intre o tentativa de furt si miscarea unui animal de companie in masina (caine), sau o furtuna pentru a nu deranja vecinii prea des. Daca alarma se declanseaza mult prea usor, atunci nimeni nu va mai fi cu adevarat alert in momentul in care chiar se intampla ceva cu masina.

Bineinteles, pentru mai multa siguranta pentru masina ta, cel mai bine este sa nu lasi obiecte de valoare cand nu esti masina si in niciun caz sa nu le lasi la vedere; sa nu lasi niciodata masina descuiata (chiar daca este vorba de perioade scurte de timp) si pe cat posibil nu parca masina in locuri pe care le consideri a avea risc crescut de furt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.