Noi speculatii legate de faptul ca Vaticanul a intrat in faliment

In presa au aparut noi speculatii care transmit faptul ca Vaticanul ar intra in faliment. Cu toate astea doi importanti oficiali ai Vaticanului au declarat faptul ca finantele Vaticanului nu sunt expuse riscului. „Nu există faliment sau intrare în incapacitate de plată. Nu este nevoie decât de o revizuire a cheltuielilor” a declarat episcopul Nunzio Galantino, presedintele Administratie Patrimoniului Sfantului Apostolic.  Declaratiile episcopului au fost publicate si pe site-ul oficial al Vaticanului. Acest lucru intarind faptul ca stirea despre faliment ar fi doar o speculatie.

  Afla mai multe detalii despre aceaste informatii externe

Speculatiile au fost lansate de jurnalistul Gianluigi Nuzzi. Acesta a publicat cinci carti bazate pe documentele secrete ale Vaticanului.  Ultima sa carte, este numita “ Giudizio Universale “ ( Ultima Judecata) si a fost lansata in cursul zilei de luni in Italia.

In aceasta carte se transmite faptul ca Papa Francisc a primit un raport intern in luna mai a anului 2018 si afirma ca “deficitul care afectează Sfântul Scaun a atins niveluri îngrijorătoare, cu riscul de a conduce la incapacitate de plată”. Tot in cadrul acestei carti vei mai afla ca APSA dentine conturi bancare secrete si ca  prima data s-a inregistrat un deficit in anul 2018. Mai exact, acesta a fost primul deficit inregistrat in istoria Vaticanului.

Nunzio Galantino, episcop a transmis faptul ca deficitul s-a datorat cheltuielilor neprevazute  care au ajutat la impidicarea inchiderii unui spital al Vaticanului. Acesta a negat existenta unor conturi bancare secrete. Nunzio Galantino a mai transmis faptul ca relatarile sunt fictive si ca se aseamana foarte mult cu ‘Codul lui Da Vinci’.

Aceste afirmatii au mai fost respinse si de Cardinalul Oscar Rodriguez Maradiaga. „La Vatican, continuăm să avem o problemă: cineva ‘scurge’ documente în presă pentru a destabiliza papalitatea” a declarat cardinalul Oscar Rodriguez Maradiaga.

Papa Francisc a numit un expert Italian anti-mafia in functia de judecator supreme pentru rezolvarea problemelor penale ale statului Vatican. Giuseppe  Pignatone a fost numit seful Tribunalului de Stat din Cetatea Vaticanului.  Acesta a fost pus in functie pentru a se ocupa de un caz major de coruptie. Acesta este renumit deoarece a rezolvat un mare scandal de coruptie numit “ Mafia Capitale” .
Vezi mai multe stiri externe pe acest site Ucoz.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.