Cum sa devii un manager mai bun

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Exista mari sanse ca si tu sa fi intalnit o persoana in functia de manager care nu ar fi avut ce sa caute acolo. Faptul ca esti bun in domeniul in care activezi nu inseamna si ca esti un bun manager. Ai nevoie de multa pregatire si de multe cunostinte pentru a evalua, a conduce si a motiva o echipa de oameni.

Pentru a fi un manager eficient trebuie sa respecti cateva reguli simple. Managerii buni si eficienti isi rezolva probleme doar  cu ajutorul angajatilor, cei mai buni manageri cunosc calitatile si indemanarile fiecarui angajat in parte isi isi face intotdeauna timp sa isi cunoasca mai bine oamenii.

Analizeaza-ti propriile cunostinte. Analizeaza ceea ce faci, ceea ce stii si ceea ce nu stii despre management. Gandeste-te la managerii pentru care ai lucrat in trecut. Ce anume a functionat in aceasta relatie si ce ar trebui schimbat ? Vei descoperi cu siguranta lucrurile bune si lucrurile proaste facute de managerii intalniti in trecutul tau profesional iar tu dispui de avantajul de a le folosi in favoarea ta.

Gaseste-ti un mentor. Un alt pas esential de urmat este acela de a-ti gasi un mentor care se afla intr-o pozitie de conducere in compania la care estti angajat. O persoana care isi face treaba si care si-o face bine.

Citeste carti cat mai multe, de specialitate in special.O alta modalitate eficienta de a-ti dezvolta cunostintele in domeniul managementului este aceea de a citi cat mai multe carti cu acest subiect. Cauta in librarii publicatiile de specialitate sau roaga pe cineva sa-ti faca unele recomandari.

Invata sa asculti si sa-i intelegi pe ceilalti. Intotdeauna. Secretul pentru a te bucura de  succes in orice pozitie manageriala este acela de a sti cum sa relationezi, cum sa comunici si cum sa iti evaluezi corect angajatii. Specialistii sunt de parere ca aceasta parte a managementului este si cea una din cele mai provocatoare pentru profesionistii care au ajuns de pe pozitia de prieteni ai colegilor lor de serviciu intr-o functie de conducere.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.