De ce este bine sa inveti o a doua limba straina?

Pe langa faptul ca vei fi capabil sa comanzi o bere sau alte specialitati in vacanta, exista numeroase alte avantaje atunci cand vine vorba despre a invata o a doua limba straina. Sa fii bilingv este un lucru ce iti poate ameliora viata sociala, sa iti creasca oportunitatile profesionale si chiar sa te faca sa devii mai inteligent. Dar nu numai… Te poti conecta cu mai multa lume.

Poate ca cel mai evident lucru atunci cand vine vorba despre invatarea unei noi limbi straine este urmatorul- ai posibilitatea de a comunica cu un numar mai mare de persoane. Daca vorbesti o limba cunoscuta la nivel mondial se poate ca interlocutorul tau sa fie in masura sa vorbeasca si el. Vorbind deci limba materna a interlocutorului tau, vei reusi sa faci un efort pentru a construi o relatie cu acea persoana.

Poti face un efort pentru a-ti ajuta cariera sa evolueze. Vorbind o a doua limba, vei fi foarte apreciata de catre angajatori. Cunostintele lingvistice se afla in topul celor opt calitati cautate anunturile de cautare de loc de munca. Deci o a doua limba straina constituie cel mai bun avantaj pe piata de munca.

Dar te ajuta in acelasi timp, sa fii mai inteligent. Invatarea unei noi limbi are numeroase avantaje cognitive, printre care si ameliorarea memoriei, a concentrarii si o mai buna capacitate de ascultare. Sa fii bilingv te ajuta de asemenea sa fii mai creativ. In plus, poate preveni declinul cognitiv cauzat de inaintarea in varsta. Te ajuta sa iti intelegi mai bine propria limba. Foarte multi oameni nu au invatat constructia propriei lor limbi materne. Care este invatata in mod natural. Descoperind gramatica unei limbi noi vei reusi sa intelegi mai multe despre gramatica limbii tale. Vei reusi astfel si sa devii mai elocvent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.