5 feluri in care poti sa dai un plus de valoare antichitatilor tale si obiectelor tale de arta

Foarte multe antichitati au o valoare sentimentala. Altele au o valoare ceruta pe piata second si de cererile de pe aceasta piata. Dispui astfel de o valoare intrinseca care se regseste in piese si in materiale pretioase.

Si fie ca vrei sa le vinzi, fie ca vrei sa le transmiti generatiilor urmatoare, exista mai multe feluri in care poti adauga mai multa valoare obiectelr tale de colectie.

Provenienta documentului. Daca vrei sa dovedesti faptul ca piesele pe care le detii au apartinut cuiva celebru sau ca fac parte dintr-un trecut istoric important, documentele de provenienta sunt foarte importante.

Documente originale. Daca dispui de acte sau de facturi originale, vei reusi sa dovedesti intr-o maniera excelenta originea unui articol sau data la care a fost fabricat.

Note sau inscriptii in manuscrise. Atunci cand un obicet vechi vine cu un manuscris atasat sau cu o nota scrisa de o persoana celebra sau de un personaj istoric, acesta este un mare lucru. Un tip de inscriptie precum o semnatura sau o placa stau drept marturie pentru originea articolelor.

Fotografiile. Atunci cand un articol este insotit de o fotografie care arata ca proprietarul original il utilizeaza sau il poarta, acest lucru este o sursa verificabila in acest caz. Un scaun pe care sta asezata Marilyn Monroe sau o poza cu Elvis Presley purtand o esarfa sut cele mai bune exemple in acest caz.

Certificatele de autenticitate. Certificatul de autenticitate este foarte important dar depinde si de respectabilitatea si persoanei sau a societatii de care depinde.

Dar daca vei avea grija de antichitati si vei avea grija asa cum trebuie de ele, le vei da un plus de valoare. Trebuie sa inveti cum sa le manipulezi, sa le cureti sau sa le restaurezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.