Cele mai importante functii ale unor camere de supraveghere moderne

Camerele de supraveghere reprezinta unul dintre produsele care au avut o evolutie fulminanta in ultimii ani. Cererea a crescut constant, tehnologia a evoluat extrem de rapid, astfel incat in prezent este posibil sa achizitionezi camere de supraveghere performante la preturi accesibile. Cele mai moderne astfel de dispozitive beneficiaza de diverse functii, care imbunatatesc calitatea imaginii si te ajuta sa profiti la maximum de aceste produse extrem de utile pentru protejarea locuintei tale sau a spatiului tau de birouri.

  1. Functia Wide Dynamic Range (WDR). Aceasta functie are rolul de a echilibra culorile si luminozitatea din orice imagine, facand-o mult mai clara, indiferent ca vorbim de imagini surprinse la interior sau la exterior. Mai mult, functia Digital Wide Dynamic Range (DWDR) combina doua imagini obtinute succesiv, una supraexpusa si cealalta subexpusa, intr-o singura imagine de calitate superioara.
  2. Functia Digital Noise Reduction (DNR). Prin intermediul functiei DNR, camerele de supraveghere elimina „zgomotul” de pe fundalul imaginilor, oferindu-ti imagini clare, fara distorsiuni. De obicei, camerele de supraveghere folosesc filtre 2D sau chiar 3D pentru a elimina detaliile nedorite, iar specialistii considera ca aceasta functie face diferenta intre camerele de supraveghere decente si cele cu performante inalte sau foarte inalte.
  3. Functia Back Light Compensation (BLC). Aceasta functie permite automat camerei de supraveghere sa ajusteze expunerea pe suprafata imaginii. Pentru ca senzorul camerei nu are proprietatile ochiului uman, aceasta intampina probleme in reproducerea zonelor iluminate diferit. Spre exemplu, in cazul in care razele soarelui ajung direct in lentila camerei de supraveghere, functia BLC isi intra in rol si face ca subiectul sa fie clar si neintunecat.
  4. Functia Auto White Balance (AWB). Aceasta este o functie extrem de importanta pentru orice camera de supraveghere. Cu ajutorul acesteia, camera ajusteaza automat culoarea alba si o reproduce corect. Odata ce albul este reprodus corect, celelalte culori vor fi si ele afisate in mod corespunzator. Aceasta functie este extrem de utila deoarece camerele nu pot distinge lucrurile la fel ca ochiul uman, neavand capacitatea de a se adapta la temperaturi de culoare diferite.
  5. Functia Automatic Gain Control (AGC). Aceasta functie a camerelor de supraveghere permite inregistrarea de imagini foarte clare, in conditii complet diferite de iluminare. Functia AGC este foarte utila in situatiile in care lentila nu poate fi controlata. Practic, aceasta functie amplifica semnalul video, crescand si optimizand luminozitatea imaginii.
Vezi si:  Pisica si nutritia

Aceste functii sunt utile tuturor camerelor de supraveghere, ajutand la cresterea eficientei acestora. Atunci cand decizi sa achizitionezi un astfel de dispozitiv, cauta ca aceste functii sa se regaseasca printre specificatii. O camera de supraveghere performanta, care include aceste functii, te va ajuta sa obtii imagini de o calitate superioara indiferent unde este amplasata si isi va dovedi eficienta si utilitatea atat in prevenirea infractiunilor, cat si in prinderea raufacatorilor, in cazul putin probabil al unui incident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.