Tragerea loto dubla a Anului nou

Distribuie cunoscutilor tai!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Pe data de 30 decembrie 2012, a avut loc tragerea speciala loto a Anului nou. Loteria ne-a obisnuit incepand cu anul 2010, sa organizeze de revelion sau in apropierea lui, o tragere loto speciala, unde atat la loto 6 din 49, joker sau loto 5 din 40 sa se faca doua trageri diferite, o tragere principala si o tragere suplimentara.

Pentru a organiza aceasta tragere dubla loto, loteria a marit considerabil pretul unei variante simple. Astfel, la loto 6 din 49, pretul variantei simple a fost de 8 lei, la joker varianta simpla a fost de 6,40 lei iar la loto 5 din 40, varianta simpla a ajuns la 3,20 lei.

Desigur, romanii jucatori la loto, au participat in proportie normala la aceasta tragere, nu s-a inregistrat o participare record, deoarece resursele financiare s-au cam epuizat odata cu pregatirea sarbatorii Craciunului, respectiv organizarea petrecerii de revelion.

Asadar, participarea nu a inregistrat cifre record, dar totusi tragerea dubla s-a facut, iar rezultatele au fost prezentate pe doua grile diferite.
In prima grila, au fost prezentate rezultate loto pentru tragerea principala atat pentru loto 6 din 49, joker si loto 5 din 40, iar separat in a doua grila, s-au evidentiat rezultatele loto de la tragerile suplimentare.

Problema este ca absolut toti banii ramasi in reporturi de la tragerile suplimentare, nu vor fi adaugati la reporturile deja prezente in grila tragerii principale, astfel duminica 6 ianuarie 2013 cand se va organiza urmatoareea tragere loto, toti banii ramasi in reporturi in grila de la tragerile suplimentare vor ajunge in conturile loteriei, deci nu vor reintra in circuitul normal de joc.

Nu intelegem de ce loteria percepe un pret dublu pe o varianta simpla de joc pentru tragerea speciala, dar tine acesti bani colectati de la jucatori doar pentru o tragere. Este evident ca la o singura tragere nu se pot castiga reporturile de la toate jocurile organizate de loterie, iar la tragerea urmatoare loteria baga banii in buzunarul propriu si priveaza jucatorii de niste premii care normal trebuia sa ramana in circuitul normal al jocului.

Problema este ca jucatorii s-au obisnuit deja cu acest gen de promotii din partea loteriei, doar ca nu reactioneaza de nici un fel, permitand astfel loteriei sa faca profituri uriase saptamanal pe seama lor.
Partea comica este ca loteria a anuntat o suplimentare a premiilor de la categoria I de la fiecare joc unde s-a organizat tragere dubla, iar aceste sume adaugate de loterie, desi mult trambitate pentru a spori reclama jocului si a atrage cat mai multi participanti, acestea vor disparea din joc pentru tragerea de duminica 6 ianuarie 2013.
O alta latura mai putin placuta a jocului este faptul ca la noi se afiseaza premiile care nu sunt inca impozitate, iar daca citesti regulamentele lor, constati ca specifica doar faptul ca premiile vor fi impozitate conform legilor in vigoare.
Realitatea este ca orice premiu de la loterie care depaseste suma de 600 lei, va fi impozitat la ridicare cu un procent de 25%, in concluzie daca ei spun ca reportul a ajuns la 1 milion de euro, jucatorii trebuie sa stie ca adevaratul castig, cel net este undeva la 750.000 euro, nu cat se trambiteaza de dragul reclamei.

La loteriile din Occident, castigurile afisate sunt deja impozitate, dar depasesc cu mult premiile din Romania, desi costul unei variante simple este de la fel cu cel din Romania, desi ei au salarii de zece ori mai mari.
In SUA, unde apar anual premii de ordinul zecilor sau sutelor de milioane de dolari, se cunosc cam toti castigatorii acestor premii, nu se ascunde nici unul, desi premiile sunt colosale si pot fi ridicate ori integral toata suma, ori ca o renta lunara care se intinde pe o perioada de 20 de ani.

In Romania, desi avem pretul variantei ridicat la aproape 1 euro, sau aproape 2 euro cand vine vorba de o tragere speciala, premiile abia se ridica la cateva sute de mii euro sau unu, doua milioane, care si acestea vor fi impozitate cu 25%, iar castigatorii desi necunoscuti, tot apar periodic si mult mai des decat anii trecuti, desi participarea la joc este mult diminuata.

Speram ca anul 2013 va aduce schimbari atat pe plan economic si financiar pentru romani, dar si o modificare de mentalitate si un management mai bun, mai orientat spre jucator din partea loteriei, astfel ca jucatorii sa nu mai fie inselati prin disparitia reporturilor ramase de la tragerile speciale ci sa fie introduse in circuitul normal al jocului iar stimularea acestui joc sa se faca mai des de catre loterie prin adaugarea de sume consistente la premiile deja preznte, exact cum facea anii trecuti.

Ca de fiecare data, veti gasi rezultate loto afisate in timp record pe site-urile de specialitate unde pe langa arhiva loto, gasiti si pagini de castiguri si multe alte informatii in domeniu.

Distribuie cunoscutilor tai!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.