Cum sa combinam mobilier in stil diferit

Se intampla rar sa putem decora un spatiu cu seturi intregi de mobiliere. Si totusi, suntem axati pe un stil specific si simtim ca ceva lipseste. Cele mai dinamice locuinte combina elemente din diferite epoci si stiluri. Poti cumpara piesele mari si mobilierele esentiale din magazine mari, pasul urmator este stratificarea elementelor unice si personale. Piesele care se potrivesc perfect pot fi plictisitoarie deci sa incercam ceva mai interesant. Leaga elementele cu paleta de culori limitate sau neutre. Asta poate fi cel mai simplu pas, daca altfel nu reusesti. Cu aceasta solutie poti reduce concurenta in camera. Daca ai o canapea traditionala dar iti doresti un fotoliu modern, poti gasi legatura intre ele daca le alegi in tonuri sau culori asemanatoare.
Intelege balanta si puterea repetitiei. Una dintre cele mai valoroase lectii de design interior, este sa invatam cum sa ne jucam cu echilibrarea obiectelor. Cuvantul cheie aici este sa ne jucam. Dar daca conceptul de echilibrare este nou pentru tine, afla ca se refera la proportia si marimea comparativa a obiectelor intr-un spatiu. Gandeste-te cum ar arata o masa eleganta, foate inalta, langa o canapea modesta, supradimensionata.
Folosirea repetitiei este la fel de importanta cand combinam mobilierul. Daca repetam obiecte intr-un spatiu, de exemplu un set de scaune de mese langa o masa unica, ne poate ajuta sa cream continuitate.
Incearca sa echilibrezi majoritatea pieselor in stilul tau principal, iar apoi sprijina-le cu o alegere secundara. Dupa acesta trebuie sa le imparti egal in spatiul, pentru a obtine echilibru vizual.
Uneori avem o piesa care nu prea merge cu restul. Decat sa il ascunzi, centreaza atentia asupra lui si transforma-l in punctul principal al camerei.
Alege o tema sau o atmosfera dominanta. Un alt mod de a combina usurinta diferite stiluri de mobilier este sa ne imaginam o tema. Asta nu inseamna ca daca ai ales tema florala, trebuie sa imbraci toata camera cu elemente florale, dar te poate ajuta sa gasesti elemente care se potrivesc cu aceasta tema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.