Cum poti amesteca stilurile in interiorul casei tale?

Toate gusturile sunt prezente in natura. Dar de ce ar trebui sa te multumesti cu un singur stil? Pentru a nu da gres?

Dar este posibil si foarte usor in acelasi timp, sa amesteci piesele mai clasice cu unele mai design, la fel cum poti adauga o nota etnica unui salon mai sobru de inspiratie scandinava….

Da totul este permis, important este sa te simti in largul tau la tine acasa. Si sa cauti o singura linie mai importanta, in jurul careia sa fie creat decorul casei. Aici poate sa intre gama de culori- tonuri de gri sa de bej, care merg de minune cu orice, cu un stil mai modern sau cu unul mai clasic.

Dar daca vrei sa folosesti mai multa culoare, poti incerca sa imbini mai multe nuante ale aceleiasi culori. Un roz pudrat merege de minune de exemplu cu rozul fuchsia sau cu cel bonbon. Nuanta mai deschisa poate reprezenta soclul decorului tau si vei putea strecura astfel si alte nuante- un galben, un gri sau un verde.

Cum ramane cu motivele? Sa combini mai multe motive poate sa fie o arta subtila. Important este sa obtii un contrast. Florile si dungile formeaza cel mai frumos duo, mai ales daca alegi sa mizezi pe sobrietate.

Amesteca stilurile si epocile. Un stil modern va merge de minune cu o comoda a bunicii. Dar si intr-un interior mai clasic, o lampa design se va integra de minune. O anumita armonie se poate naste datorita alegerii materialelor- ratan, cu un mobilier industrial din fier negru sau cu piese etnice sau lemnul in nuante deschise si fierul.

Ai grija si la proportii. Ideal ar fi sa nu supraincarci incaperile. Lasa loc intre mobiier si nu uita un lucru- cu cat va fi mai voluminoasa mobila, cu atat va ocupa mai mult loc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.