Reparatii termopane pentru intretinerea optima a ferestrelor

Aproape fiecare cladire din mediul urban sau rural a inlocuit deja tamplaria clasica cu tamplarie din termopan. Este cunoscut faptul ca performantele acesteia sunt mult superioare tamplariilor din lemn sau celor metalice, dar pentru a beneficia de aceleasi conditii mereu si pentru a prelungi durata de viata a ferestrelor este important sa va documentati asupra eventualitatii realizarii de reparatii termopane.

Ansamblul de tamplarie se estimeaza ca are o durata medie de viata de 25 de ani si pentru a functiona corespunzator in tot acest timp, ferestrele de tip termopan trebuie intretinute periodic, la interval de 1 sau 2 ani maxim, insa frecventa optima a verificarilor si lucrarilor de mentenanta ar fi la un an.

Printre operatiunile care trebuiesc avute in vedere se numara ungerea garniturilor cu uleiuri speciale pentru a preveni imbatranirea prematura a cauciucului si slabirea etanseitatii care duce la pierderi de caldura si la patrunderea curentilor de aer si a infiltratiilor in caz de ploaie sau topirea zapezii. De asemenea, feroneria trebuie gresata periodic pentru ca mecanismele sa functioneze optim si sa nu duca la dezaxarea balamalelor si la deteriorarea sistemului de inchidere.

Se intampla de multe ori ca oricat de mare ar fi fost investitia initiala intr-un set de tamplarii si oricat de ridicata ar fi calitatea acestora sa se deterioreze din cauza factorilor de mediu si a prafului.

Efectuarea operatiunilor de intretinere si reparare este responsabilitatea unui personal specializat, firmele de termopane punand la dispozitie aceste servicii cu costuri reduse, sub forma de contract anual sau de abonament cu numar de verificari si interventii. In plus, puteti beneficia si de inlocuirea unor parti componente ale tamplariei, ca de exemplu garnitura sau geamul. Datorita dilatatiilor si contractiilor de natura termica, tamplariile trebuie reglate inainte de venirea sezonului rece.

Revizia termopanelor si inspectarea necesitatii efectuarii de reparatii termopane este o operatiune care trebuie aplicata periodic, iar furnizorii acestor servicii va pot oferi cele mai pertinente sfaturi cu privire la alegerea unor accesorii de calitate, compatibile cu alcatuirea tamplariei. A apela la specialisti pentru orice defectiune sau blocare a ferestrelor este esential intrucat diferite manevre de deblocare pot duce la inrautatirea situatiei si deteriorarea si mai multor piese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.