Cum să scapi de acarienii din așternut?

Petrecem mult timp in pat, iar contactul direct al corpului cu lenjeria de pat creeaza locul ideal pentru inmultirea acarienilor de praf. Acestia provoaca multe probleme persoanelor alergice si celor care sufera de astm bronsic. Din acest motiv, persoanele predispuse la alergii la acarieni trebuie sa-si aleaga cu mare grija piesele de lenjerii de pat.

De regula, celor alergici la acarieni li se recomanda lenjerii de pat din matase artificiala ori satin. Se stie ca preturile la lenjeria de matase si satin se simt la buzunar, dar sa nu uitam ca satinul mai este numit si ”bumbacul Egiptului”. Acest material este elegant durabil, de o stralucire matifianta extraordinara!

”Piesele de lenjerii de pat din satin este o buna alternativa a matasii; nu se deformeaza la spalat si nu se calca simplu si rapid”, spune cei de la https://lenjeriisicuverturi.ro

Pentru a elimina acarienii este bine de identificat acele metode de dezinfectare cum ar fi aspiratoarele speciale emitatoare de raze ultraviolete care nimicesc bacteriile si acarienii de praf si care functioneaza pe baza sistemului dublu de filtrare pentru a elimina pana la 99% din microbii de pe suprafata tesaturilor.

Daca aveti probleme cu acarienii de praf, lenjeria de pat, adica cearsaful, pilota, fetele de perna si cuvertura trebuie sa fie spalate saptamanal la temperaturi ridicate (apa rece nu distruge acarienii din lenjeria de pat). Daca lenjeria se va spala la temperaturi joase, incercati sa o tratati intr-un uscator fierbinte cel putin 10 minute, sau calcati-o la temperatura inalta.

Cei care sufera de alergii la acarienii de praf trebuie sa schimbe des fetele de perna (peste o zi) deoarece acestea intra in contact direct cu caile respiratorii. Penele trebuie spalate si ele frecvent, conform recomandarilor de pe eticheta produsului.

Cum scap de acarienii din jucariile de plus sau din perdele si covoare?

Jucariile se vor spala frecvent la temperaturi ridicate cu detergenti si se vor pune la uscat.

Cei care au alergie la acarieni nu ar trebui sa aiba multe covoare si perdele in casa. In cazul mobilierului, se recomanda alegerea tapiteriei din piele sau vinil. Puteti cumpara canapele si scaune rabatabile si sa utilizati aspiratorul special cu ultraviolet.

Nu optati pentru perdele grele la geamuri, ci alegeti jaluzele sau alte tesaturi usoare care pot fi spalate des si rapid.

Scapati de obiectele care aduna praf in casa si respectati curatenia zilnica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.