4 criterii de care trebuie sa tii cont cand alegi covorul pentru living

Ideea de covor a suferit numeroase transformari in timp, trecand de la clasicele covoare grele si uriase, care se intindeau pe sub tot mobilierul din casa, la cele mici si de efect, aruncate ca niste insulite in zonele cu podea goala ale casei.

Pentru a alege covorul potrivit este important sa fie respectate anumite criterii, iar Precupet prezinta primele detalii de luat in calcul in momentul unui astfel de achizitii.

Materialele din care este facut covorul au o serie de avantaje

Exista mai multe materiale din care covorul poate fi facut si in functie de acestea se va stabili si pretul:

  • covoarele din lana sunt o varianta clasica, insa sunt mai greu de intretinut si au un pret foarte mare. Aceste covoare trebuie spalate in conditii speciale, astfel incat culorile sa nu se strice;
  • covoarele din poliester sunt cele mai ieftine si mai usor de curatat, iar in ceea ce priveste aspectul pot fi gasite atat covoare mediocre, cat si modele foarte interesante. Aceste covoare sunt rezistente, insa calitativ nu se vor compara niciodata cu cele din materiale naturale;
  • covoarele de iuta sunt de asemenea, covoare utilizate in Romania de foarte mult timp, au o rezistenta buna, insa devin grele atunci cand se imbiba cu apa si vor trebui spalate in curatatorii pentru a evita deteriorarea lor.

Pretul este un criteriu important de selectie pentru covoarele de living moderne

Pretul este un criteriu important de selectie, pentru ca orice produs trebuie sa se incadreze intr-un buget, acesta fiind si motivul pentru care tot mai multi cumparatori cauta oferte covoare ieftine.

Cea mai mare problema este ca, in general, cumparatorii nu faca diferenta in ceea ce priveste calitatea si cumpara covoare la oferta cu o calitate indoielnica. In realitate, ar trebui utilizate aceste oferte pentru a se obtine covoare de buna calitate, la un pret mai mic decat ar fi disponibile in mod normal. Rezultatul se va vedea in modul in care covorul va fi utilizat ulterior si in rezistenta acestuia.

Camera in care va fi pus covorul ofera un hint pretios in alegerea acestuia

Camera in care se va instala covorul este importanta pentru ca este cea care diferentiaza tipurile de covoare. Este o mare diferenta intre covoare de living moderne si covoarele pentru bucatarie.

Daca in living traficul este mai redus si utilizatorii camerei intra, de regula, incaltati cu pantofi de interior sau papuci de casa, bucataria este un spatiu intens utilizat, in care de foarte multe ori musafirii intra incaltati si in care se gateste cu apa, grasimi si aburi.

Covorul din living poate sa fie unul mai pretentios sau chiar alb, daca se incadreaza corect in spatiu, insa covorul din bucatarie trebuie sa fie rezistent la pete si usor de spalat. De aceea in bucatarii se folosesc mai mult traverse care sa se poata spala chiar si la masina atunci cand se murdaresc.

Culorile si designul unui covor modern

Culorile si designul depind de utilizatori si de stilul personal utilizat in incaperile respective. In functie de modul in care arata interiorul, de culorile alese in general si modul in care camera va fi utilizata, se va alege si designul covorului, astfel incat sa se integreze perfect, sa ofere confort, dar si sa fie usor de intretinut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.