Principalele sarcini de efectuat pentru intretinerea casei

Construirea unei case este pentru majoritatea oamenilor investitia vietii lor, dar, odata construita, aceasta trebuie intretinuta astfel incat sa nu-si piarda valoarea si sa fie placuta si confortabila pentru locuitori. In functie de anotimpuri si de vreme, veti avea diferite sarcini de indeplinit pentru a va mentine casa curata si functionala.

Iata o lista de sarcini pe care trebuie sa le faceti pentru a va intretine casa pe tot parcursul anului:

Aspirat in mod regulat

Aspirarea podelelor din casa in fiecare saptamana sau cel putin o data la doua saptamani ajuta la indepartarea prafului, parului de animale si a murdariei. Curatarea regulata va prelungi durata de viata a pardoselii, indiferent daca este vorba de mocheta, parchet laminat, lemn de esenta tare sau alte materiale, ceea ce va contribui la imbunatatirea calitatii aerului din casa.

In incaperi precum bucataria, sufrageria etc., recomandam chiar o aspirare rapida in fiecare seara pentru a indeparta orice reziduu si a evita atragerea in masa a insectelor.

Intretinerea filtrelor sistemului de incalzire

Filtrele din sistemul de incalzire, de ventilatie si aer conditionat joaca un rol important in mentinerea bunei functionari a sistemului de incalzire, impiedicand patrunderea prafului si a resturilor care il incetinesc. Este o idee buna sa le schimbati in mod regulat si sa verificati daca exista reziduuri mari care blocheaza ventilatia.

Efectuati o inspectie a insectelor si daunatorilor

Rozatoarele pot cauza mai multe probleme decat credeti, mai ales daca se afla in subsol sau in pereti. Albinele, viespile, tantarii si chiar si paianjenii pot crea un pericol pentru sanatate, asa ca asigurati-va ca ii tineti la distanta.

Daca locuinta dvs. este predispusa la termite, acestea pot distruge pervazul, lemnaria, peretii si mobilierul. Dupa cum va puteti imagina, pagubele sunt destul de costisitoare. Discutati cu agentul de asigurare a locuintei dumneavoastra pentru a vedea ce acoperire aveti si ce se recomanda, iar daca aveti o problema grava cu daunatorii, cereti-i sa va recomande o companie profesionista de combatere a daunatorilor.

Sursa: https://www.plare.fr/les-taches-a-effectuer-pour-entretenir-sa-maison/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.