Rochia miresei în fotografia de nuntă

Rochia miresei în fotografia de nuntă – “Trash the Dress”

În ultima vreme, prinde tot mai mult contur şi la noi, în cadrul fotografiilor de nuntă, conceptul “Trash the Dress” (Fă-ţi rochia praf). Dacă chiar vă doriţi o sesiune foto de neuitat nu ezitaţi să apelaţi la această idee. Vorbim aici de o sesiune foto dedicată exclusiv rochiei de mireasă, care a prins contur în urmă cu vreun deceniu în S.U.A. – 2001, la Las Vegas, fotograful de nuntă John Michael Cooper a lansat pentru prima oară ideea, care a prins rapid în rândul tinerilor. Şedinţa poate avea loc imediat după evenimentul în sine sau la un interval de câteva zile sau chiar luni după ce nunta s-a consumat, moment în care cei doi protagonişti sunt relaxaţi şi complet liberi să facă tot ce vor în cadrul sesiunii fotografice.

Conceput a apărut ca răspuns la ideea unor mirese mai îndrăzneţe care doreau fotografii ieşite din tipar în care să îşi prezinte rochia de mireasă, care astfel scapă de statutul de “bibelou” şi devine o rochie obişnuită. Astfel, e de preferat o rochie de mireasă într-o sesiune de fotografie “Trash the Dress”, decât una care să zacă în dulap timp de mulţi ani după ce a fost folosită doar singură dată. Rochia de mireasă este unică şi în acest mod ea este valorificată dincolo de evenimentul nunţii în sine. Asta nu înseamnă nicidecum că trebuie să ne tăvălim prin noroi şi apoi să aruncăm rochia la gunoi. Se poate întâmpla şi asta dacă mirii chiar doresc. Astfel, amintirile mirilor devin spectaculoase, cu totul ieşite din tipar – unele mirese ţin neapărat să-şi de-a foc la voal sau chiar să-şi distrugă parţial rochia de mireasă, în locaţii neobişnuite.
Locaţiile recomandate pentru o astfel de sesiune foto sunt obişnuite, ca acelea în care mirele sau mireasa să se simtă în largul lor, în care se comportă firesc (poate fi chiar şi bucătăria apartamentului în care locuiesc, de ce nu?) şi acele locaţii pe care fotograful le poate exploata la maxim din punct de vedere plastic pentru a depăşi banalul unei fotografii de nuntă clasice, fără a cădea în kitsch. Veţi avea parte de amintiri unice dacă apelaţi la acest concept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.