Cateva sfaturi pentru cele mai reusite poze de vacanta

Cand te uiti si tu pe retelele sociale precum Facebook sau Instagram te intrebi si tu cum poti obtine cele mai frumoase poze din vacanta? Iata cateva sfaturi care sa te ajute in acest demers.

Fa o poza in cel mai potrivit moment, adica in « golden hour ». Exista doua momente pentru a obtine poza perfecta. Se numeste « golden hour ». Este vorba despre un moment special, la apusul si rasaritul soarelui. In acel moment, lumina este mai buna si soarele capata o minunata nuanta de auriu. Deci pozele tale din vacanta sunt cu adevarat unice. Mai exista si Blue Hour inainte cu o ora de Golden Hour, inainte de rasaritul soarelui. Sau la o ora dupa apusul soarelui. Culorile sunt mai albastre in acel moment si sunt pefecte pentru cele mai frumoase poze.

Antreneaza-te. Este cea mai importanta regula. Trebuie sa faci cat mai multe poze. Fotografiaza familia, prietenii, oamenii de pe strada, de peste tot. Orice ocazie este buna pentru a te antrena.

Fii rabdator. Uneori, un singur click este de ajuns pentru a suprinde magia momentului. Uneori, nu. Trebuie deci sa mai stai, sa fii rabdator si sa gasesti momentul potrivit, sa fii rabdator si sa nu te precipiti.

Regula treimilor. Este cea mai importanta regula de care sa tii cont atunci cand vrei sa obtii cele mai echilibrate compozitii. Imagineaza-ti ca imparti o poza in 9 sectiuni, cu 4 linii originale, 2 orizontale si 2 verticale. Scopul este de a plasa cele mai importante imagini in aceste sectiuni si de a incerca sa incadrezi imaginea globala pentru a fi cat mai placuta pentru ochi.

Compozitia unei poze este si ea foarte importanta. Ai nevoie de un prim plan, de un fundal si de un mijloc. Daca subiectul este un lant de munte, de exemplu, ai nevoie de o floare, de un rau sau de un animal in prim plan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.