Petrecerile cu personaje – pentru viata sociala activa a copiilor

Copilaria este perioada in care oricine se bucura de experiente de joaca dintre cele mai diverse. Desigur ca acum activitatile recreative ale copiilor sunt altele fata de cele din vremea parintilor nostri sau chiar a noastra. Orice parinte isi va da interesul de a-i oferi copilului sau numai bucurii, de asta nu ma indoiesc.

Desi se organizau si in trecut, mai mult in locuinta sarbatoritului, petrecerile aniversare se organizeaza in prezent in locatii speciale, de tipul restaurantelor, in centre de joaca special amenajate. Si clasica varianta, cea in care petrecerea e la domiciliul sarbatoritului este inca valabila desigur.

Mai mult ca niciodata, petrecerile aniversare sunt definite de prezenta echipei de animatori, cei care insufletesc practic evenimentul si ii dau culoare.

Petrecerile cu personaje – incantarea copiilor de astazi si solutia pentru o viata sociala activa

Nu putini sunt copiii usor timizi, mai retrasi de fel, care nu au curaj sa se imprieteneasca cu cei din jur. Intocmai acesta este scopul petrecerilor – de a-i ajuta sa devina mai deschisi fata de comunicarea cu ceilalti. Personajele despre care spun sunt fie caractere din desenele preferate ale celor mici, fie personaje din povesti, cei in preajma carora copiii se vor simti special.

Astfel de petreceri poti fi organizare cu ajutorul echipei Paradisul Personajelor, spre exemplu, in cazul in care esti din capitala. Pentru ca si ei sa fie pregatiti corespunzator, respectiv in ton cu tematica evenimentului, trebuie sa te gandesti la un anumit subiect, o idee care sa stea la baza petrecerii. Desigur ca vei urmari mereu distractia copilului tau si a celorlalti participanti. Pe langa asta, atat tu ca parinte, cat si echipa de animatori are datoria de a pregati momente speciale, in care sa stimuleze dorinta copiilor de a colabora cu ceilalti, de a se cunoaste.

Unii vor privi acest tip de petreceri ca pe o cheltuiala, una chiar nejustificata. Poate parea asa, daca e sa compari cu vremurile apuse, cand copiii se jucau in gradina sau pur si simplu in camera in care era servita si masa. Ai in vedere insa stimularea pe care o ofera o astfel de petrecere celor mici, cea de a avea o viata sociala activa.

Mai ales daca ai un copil mai retras, asta il va ajuta sa aiba mai multa incredere in sine, va deveni totodata si mai deschis fata de tine. Poti ramane surprins/a de masura in care un astfel de eveniment poate influenta dispozitia copilului tau.

Asadar, iti recomand atat organizarea, cat si participarea la astfel de evenimente dedicate copiilor. Micutul/ micuta ta iti va fi recunoscator/recunoascatoare pentru asta. Nu mica iti va fi mirarea dupa petrecere, cand copilul va dori sa se joace cu prietenul pe care si l-a facut cu ocazia evenimentului.

Faptul ca e in avantajul copilului tau, respectiv ca va prii dezvoltarii sale astfel de participari iti va fi confirmat in timp. Fara retineri deci, ai in vedere petrecerile cu personaje si ofera-i copilului tau sansa pe care o merita privind viata sa sociala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.