Cum sa alegi echipamentul ideal pentru sport

Iubitorii de sport in general au probleme mari in a se limita la practicarea unui singur sport, mai ales cand acestea sunt practicate la nivel amator. Pentru cei care iubesc sportul, dar si pentru cei care pur si simplu doresc sa scape de kilograme evitand monotonia mersului zilnic la sala, exista un numar de sporturi ideale precum fotbalul si boxul care se pot combina pentru un exercitiu fizic cel putin la fel de eficient.

Singura problema pentru cei care aleg sportul ca alternativa la mersul la sala se leaga de numeroasele tipuri de echipamente sportive disponibile. A cumpara cate un set complet de echipament pentru fiecare sport in parte poate deveni costistior chiar si daca se cumpara de pe site-uri de specialitate cu preturi accesibile precum www.sportsclub.ro.

Sfaturi pentru alegerea tricoului si a restului echipamentului

Desi unele sporturi au nevoie de echipament de specialitate, de exemplu echipamentul de protectie pentru box sau pentru pantofii cu crampoane pentru fotbal, cele mai multe sporturi pot fi practicate la nivel de amator in echipamente sportive de uz general: tricou, sort si pantofi sport.

Este totusi important ca aceste echipamente sa fie de calitate, de preferinta achizitionate de pe site-uri de specialitate care ofera garantia unor materiale potrivite pentru efortul fizic indelungat. Sporturi ideale ce pot fi practicate in orice tip de echipament sunt: tenisul, basketul, volley-ul, tenisul de masa etc. De altfel, nu exista nici o regula care sa spuna ca tricoul de fotbal nu poate fi purtat la alte tipuri de sporturi, in mod special daca este un tricou de calitate ideal pentru miscare si efort fizic.

Pentru a alege echipamente sportive de calitate, aceleasi reguli se aplica indiferent de sport:

Transpiratia – si felul in care materialul se comporta la contactul cu aceasta ar trebui sa fie preocuparea principala cand vine vorba de alegerea tricoului. Exista 3 tipuri de materiale care pot fi utilizate in fabricarea de echipamente sportive:

  • materiale inteligente, sintetice, care dau voie transpiratiei sa se evapore fara ca aceasta sa ude sau sa patrunda in material. Purtand astfel de materiale, sportivul evita senzatia inconfortabila de transpiratie desi corpul continua sa se raceasca prin acest proces natural.
  • bumbacul este cea mai ieftina varianta, dar nu si cea mai indicata. Hainele de bumbac absorb transpiratia si o pastreaza in material devenind mai grele si adesea chiar urat mirositoare.
  • materiale care nu respira, din pacate des intalnite in fabricarea echipamentelor sportive de contrabanda si calitate proasta. Multe tricouri de fotbal sau basket disponibile la preturi foarte mici au in compozitie cauciuc sau plastic, materiale care nu permit evaporarea transpiratiei si pun corpul in pericol de supraincalzire.

Masura hainelor alese – trebuie sa fie putin mai mare decat masura hainelor purtate in mod normal. Cele mai multe sporturi ideale pentru pierderea in greutate si imbunatatirea conditiei fizice pot fi practicate in haine largi si lejere. Libertatea de miscare si posibilitatea pielii de a respira sunt cei mai importanti factori care trebuie luati in considerare cand vine vorba de alegerea tricoului si a sortului pentru programul de exercitiu fizic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.