Solutii excelente pentru eliberarea traficului

Traficul este o problema serioasa pentru majoritatea oraselor mari, indiferent ca vorbim despre Bucuresti, Brasov, Cluj sau Timisoara. Dat fiind faptul ca numarul masinilor a crescut simtitor, perioada petrecuta la volan devine din ce in ce mai mare.

Totusi, cel putin teoretic, exista solutii. Iata, asadar, cateva solutii excelente prin care poate sa fie eliberat traficul.

Transportul conventie

De regula, aglomeratia atinge apogeul la orele diminetii si la orele dupa amiezii, atunci cand oamenii merg si se intorc de la munca. Majoritatea masinilor transporta un singur pasager: soferul. Organizarea unui transport conventie bine pus la punct de catre societatile mari, poate sa fie o solutie excelenta, care sa elibereze o parte din trafic. Avantajele unei astfel de decizii sunt foarte mari:

  • Angajatii pot economisi destul de multi bani pe care ii cheltuiesc zilnic pe combustibil;
  • Traficul poate sa fie eliberat, in conditiile in care numarul autovehiculelor din trafic scade de la 20 la unul singur, daca echivalam un singur transport;
  • Avantajele societatilor pot fi si ele destul de mari, in conditiile in care se asigura ca toti angajatii ajung la timp si se eficientizeaza mult mai bine procesul de munca.

Constructia de parcari la marginea oraselor

O alta mare problema, care genereaza trafic, este parcarea. Locurile de parcare sunt putine dat fiind faptul ca majoritatea oraselor au fost proiectate in urma cu zeci de ani, cand nu existau atat de multe masini, iar de foarte multe ori, masinile ajung sa fie parcate pe benzile destinate circulatiei. Constructia de parcari la marginea oraselor si asigurarea unui transport in comun foarte bine pus la punct pana in cadrul acestor parcari, poate sa fie o solutie mai mult decat eficienta.

De asemenea, foarte utila poate sa fie si taxarea parcarii circular, cu preturi care sa creasca din exteriorul localitatilor catre interior.

Asigurarea transferului catre aeroport

De asemenea, in Bucuresti cel putin, exista problema masinilor parcate de catre cei din provincie, care aleg sa zboare de pe aeroportul Otopeni, insa nu au unde sa isi lase masina. Practic, timp de cateva zile, cat timp persoana este plecata din tara, masina ocupa un spatiu inutil. Asigurarea unor transferuri de buna calitate din orasele mari, care nu au aeroport, poate sa fie o solutie eficienta.

Exista din ce in ce mai multe companii care asigura transferuri aeroport Brasov, spre exemplu, insa exemplul lor trebuie sa fie luat de un numar din ce in ce mai mare de antreprenori.

Evident, toate aceste solutii trebuie sa fie insotite e o constientizare sociala foarte puternica. Oamenii trebuie sa inteleaga ca un transport in comun bine pus la punct se poate dovedi mult mai eficient decat masina personala si mult mai ieftin.

Marile orase ale lumii reusesc sa ofere un astfel de transport, iar dovada eficientei lui este faptul ca exista o multime de milionari care aleg sa circule cu trenul sau cu metroul in detrimentul masinii personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.