Ce trebuie sa stii despre inchirierea unei masini in timpul iernii

inchirieri masiniKamoauto este una dintre companiile ce asigura servicii pentru inchirieri auto care a optat si pentru prezenta in online – www.kamoauto.rotocmai pentru a fi mai aproape de persoanele carora le este necesar un asemenea serviciu. Compania face o serie de recomandari celor care vor sa inchirieze o masina in timpul iernii, furnizand astfel o serie de informatii utile de care ar trebui sa se tina cont.

Tipuri de masini recomandat de inchiriat in timpul iernii

  1. In primul rand, se va tine cont de tractiunea masinii. Iarna este potrivit sa se opteze pentru SUV-uri si masini 4×4. Din acest punct de vedere optiunile cu tractiune pe fata si spate sunt cele mai viabile. Indiferent ca se planifica excursii la munte, calatorii in zone in care troneaza noroiul si zapada multa, astfel de masini ofera control, dat fiind faptul ca motorul controleaza toate cele 4 roti. Nu la fel de buna, dar totusi acceptabila, este si optiunea de inchirieri masini cu tractiune doar pe fata. La sectiunea aceasta intra SUV-uri, anumite automobile si mini van-urile, la care doar rotile din fata pot fi controlate de motor.
  2. In al doilea rand, este bine sa se opteze pentru masini cu jante de otel (tabla) si nu de aliaj, deoarece sunt mai grele si ofera o aderenta mai buna pe zapada.
  3. In al treilea rand este recomandat sa se opteze pentru masini in functie de tipul de transmisie. Iarna, cand poleiul poate sa fie dominanta de pe carosabil, sunt mai usor de controlat masinile cu transmisie manuala.

Asigurari recomandate pentru inchirieri masini in timpul iernii

Este vorba despre asigurarea complementara sau asigurarea de exces prin care compania rent a car renunta la dreptul de a percepe despagubiri atunci cand situatia impune, contra unei sume pe care clientul se obliga sa o plateasca zilnic, pe tot parcursul contractului de inchiriere al masinii, in plus fata de taxele de inchiriere, in functie de clasa masinii pentru care a optat.  Exista trei tipuri de asigurari de exces:

– CDW (Collision Damage Waver) minim: care, in caz de dauna a masinii, reduce doar partial raspunderea financiara a clientului – acesta poate fi asigurat doar pana la 500 E;

– CDW (Collision Damage Waver) mediu:  care, in caz de dauna a masinii, reduce partial raspunderea financiara a clientului – acesta poate fi asigurat doar pana la 900 E;

– CDW (Collision Damage Waver) total sau SCDW: care, in caz de dauna a masinii, elimina in totalitate raspunderea financiara a clientului.

Pentru ce dotari este recomandat sa se opteze in timpul iernii

Este binecunoscut faptul ca in timpul iernii, orice masina ar trebui sa fie echipata cu lanturi de zapada si cauciucuri de iarna, si ca ar trebui sa i se puna antigel si solutii speciale care sa mentina parbrizul curat. Sunt persoane care de la o masina inchiriata isi doresc si mai mult, de exemplu, sa fie prevazuta cu suport pentru echipament de ski. Companiile pentru inchirieri auto ofera sau nu astfel de extra servicii in cadrul pretului de inchiriere, de aceea este necesara o informare corecta si obiectiva a clientului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.