Cum alegi banca potrivita pentru tine?

In ziua de azi, organismele bancare sunt numeroase si nu inceteaza sa se multiplice. Alegerea unei banci este un exercitiu complex. Rolul unei banci nu se limiteaza la faptul de a fi un fel de seif pentru banii nostri. Un bancher este un partener care ne insoteste in cea mai buna gestionare cu putinta a banilor nostri. Cu totii suntem diferiti si avem nevoi nevoi diferite. Banca potrivita este cea care iti corespunde in totalitate. Mai multe criterii sunt de luat in considerare in alegerea celei mai potrivite banci pentru tine.

Profilul tau si stilul tau de viata

Varsta si situatia profesionala. Un student nu are aceleasi nevoi ca si un angajat sau ca o persoana aflata la pensie. O banca nationala prezenta pe teritoriul intregii tari ne permite sa ne gestionam conturile de oriunde ne-am afla. O banca online ne ofera aceleasi posibilitati.
Veniturile si patrimoniul. Veniturile sunt de luat in considerare deoarece unele banci online cer un anumit venit lunar minim pentru a putea deschide un cont. Daca detii un patrimoniu, cu siguranta iti doresti sa cosntruiesti o relatie de incredere cu consilierul tau financiar si sa beneficiezi de cunostinte de gestionare ale patrimoniului.

Nevoile si proiectele tale. Bancile propun un numar mare de servicii. Fiecare isi poate gasi astfel o banca care sa corespunda nevoilor sale si proiectelor stabilite in prealabil.

Banca traditionala sau banca online?

Bancile online propun aceleasi servicii ca si bancile traditionale. Principalele diferente constau in diferitele taxe care sunt mai putin numeroase si mai putin costisitoare in cadrul unei banci online. Mai exista o diferenta: nu te intalnesti fizic cu consilierul financiar.
Este bine sa tii cont si de calitatea serviciilor oferite de o banca si de diversitatea acestora. Informeaza-te si cu privire la comisioanele propuse de banca respectiva dar si la modalitatile de transport prin care poti ajunge la banca atunci cand este nevoie.

Sursa: https://pourquoimabanque.fr/comment-bien-choisir-sa-banque/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.