Cum alegi banca potrivita pentru afacerea ta

Este aproape imposibil sa ai o afacere de succes fara sa colaborezi cu o banca de incredere. Pentru ca oferta este variata, este bine sa urmaresti cateva criterii esentiale cand alegi banca pentru afacerea ta.

Nu alege niciodata o banca fara sa analizezi foarte bine oferta sa. Unele banci au inclusiv divizii dedicate afacerilor si start-up-urilor, astfel incat se pot dovedi a fi de un real ajutor pentru orice afacere. Daca ai avut de-a face cu servicii bancare care lasa de dorit, stii deja foarte bine cat de mult iti ingreuneaza procesele, iar daca vrei sa le eviti pe viitor, e bine sa tii cont de aceste criterii:

Comisioanele percepute pentru diferitele operatiuni.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l ai in vedere este, desigur, costul. Cand vine vorba despre banci, costurile sunt, de fapt, comisioanele pe care le platim luna de luna. Comisioanele iti pot parea initial infime, insa, odata cu trecerea timpului, s-ar putea sa realizezi ca, adunate, realizeaza o suma destul de importanta. Nu uita, asadar, sa urmaresti cu atentie acest criteriu pentru toate serviciile pe care ti le ofera banca.

O greseala destul de  frecventa este sa gandesti ca oricum toate bancile au, in mare, aceleasi oferte. In realitate, poti gasi unele banci care fie nu au comisioane deloc, fie au unele foarte mari.

Verifica daca ai putea avea conditii preferentiale in cazul in care ai nevoie de un credit.

La un moment dat, businessul tau ar putea avea nevoie de un credit, si care poate fi cel mai bun loc de unde sa-l iei daca nu banca pe care ai folosit-o ani de zile inainte? Unele banci au conditii preferentiale pentru afaceri si mai ales pentru cele cu care au colaborat si in trecut. Daca esti deja client al bancii, ai putea obtine niste imprumuturi in conditii mult mai avantajoase. Inainte sa inchei un contract cu o banca, urmareste si acest aspect.

One thought on “Cum alegi banca potrivita pentru afacerea ta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.