Cele mai scumpe cadouri oferite vreodata

Nu intentionam sa epuizam aceasta lista, insa ne va face placere sa patrundem in lume luxului si a opulentei alaturi de dumneavoastra pentru a va prezenta cateva dintre cele mai costisitoare cadouri facute vreodata. Oferirea de cadouri a fost considerata dintotdeauna o masurare a sentimentelor sau a aprecierii pe care o purtam unei persoane speciale din viata noastra. Unii asociaza valoarea fizica cu cea sentimentala, si scot din buzunar sume extrem de mari pentru cadouri. Adevarul este ca fiecare dintre noi, femeile, si-a imaginat cum ar fi sa primeasca o poseta Chanel sau un colier Bulgari si am inghitit in sec imaginandu-ne suma scrisa pe eticheta produsului de lux ravnit. Altii insa isi permit sa arate grandoare si opulenta chiar si prin cadourile pe care le ofera. Sa vedem care au fost cele mai celebre exemple in acest sens.

Evident, probabil ca va asteptati sa vorbim despre bijuterii costisitoare si asa si este. Spunea Marilyn Monroe intr-un cantec “diamonds are a girl’s best friends” si acest adevar a fost exemplificat prin cadouri de lux, cu mult inainte ca frumoasa actrita sa apara pe micul ecran sau chiar sa se nasca. Bijuteriile sunt oferite drept cadou in fiecare zi in toate colturile pamantului, insa iata cateva care chiar au reusit sa iasa in evidenta:

  1. Frumosul Diamant Albastru, cu o valoare estimata la 8 milioane de dolari a fost cumparat la o licitatie din Hong Kong.
  2. Inelul cu diamant galben Novo a fost vandut de catre Tiffany’s pentru nu mai putin de 1.35 milioane. Inelul din aur galben si platina cu un diamant de 25 de karate, a fost intotdeauna considerat cel mai valoros inel de logodna din lume.
  3. Rubinul burmanez, care are 40 karate, este taiat in forma de inimioara si face parte dintr-un colier cu diamante de 155 de karate. Acesta a fost realizat de Gerrard si face parte din colectia de bijuterii a coroanei britanice.
  4. Inelul cu diamant albastru realizat de Chopard are o forma ovala cu un diamant triunghiular in mijloc, inconjurat de o banda acoperita cu diamante de 18 karate. Pretul estimat al acestuia este de 1.7 milioane dolari/ karat, si pentru ca este o raritate atat de deosebita, pretul total al inelului ajunge la 16 milioane. Dar Chopar a facut si alte bijuterii la fel de valoroase, care fac astazi parte din colectii de bijuterii impresionante, cum ar fi magnificul colier cu smaralde „Haute Joaillerie”, estimat la peste 3 milioane de euro.

Toate bijuteriile de mai sus au fost la un moment dat oferite cadou de catre oameni extrem de bogati, pentru persoane pe care le apreciau sau le stimau extrem de mult. Multi dintre destinatari au fost capete incoronate sau innobilate. Cu toate acestea, nu trebuie sa fii printesa ca sa primesti cadouri de lux, si nu trebuie sa fii print pentru a oferi unul. Cel putin o data in viata, poti spune te iubesc, multumesc sau iarta-ma cu ajutorul unor bijuterii deosebite, sau a unor articole de designer. In plus, valoarea monetara a acestora nu se micoreaza in timp, iar cea emotionala este printre cele mai ridicate posibil ale unui cadou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.