De ce nu raceste aparatul de aer conditionat

Daca ai un aparat de aer conditionat dar cu timpul, dupa 1-2 ani sau chiar mai mult observi ca acesta nu mai raceste ca in trecut, nu ignora acest lucru. Sistemul de climatizare nu este unul produs electocasnic care sa necesite mentenanta dupa fiecare ultilizare (ca prajitorul de paine sau aparatul de facut sandwichs), dar sunt momente cand functionarea lui este afectata. Daca nu sunt luate masuri, risti sa se defecteze de tot. Iti propun mai jos o serie de verificari pe care le poti face pentru a depista de ce nu raceste aerul conditionat:

1.Verifica sa ai toate setarile corecte din telecomanda sau aplicatie pentru racirea aerului

Daca aerul este doar ventilat nu si racit este posibil sa fie o setare din telecomanda sau din aplicatie. Inainte de a verifica orice alta componenta, fa acest pas, oricat de simplu pare. De obicei functia de racire este semnalizata cu un fulg de nea.

2.Verifica filtrele din unitatea interna

Una dintre componentele la care tebuie sa fii atent sunt filtrele. De obicei sunt mai multe filtre atasate unitatii interioare precum filtrul de aer, filtru foltocatalitic etc. Puteti detasa cu usurinta din clame aceste filtre, le puteti curata cu un aspirator in prima faza pentru a evita ca praful sa zboare peste tot prin camera.

Al doilea pas ar fi sa le inmuiati in apa calda pentru 10-15 minute daca sunt foarte murdare. Praful si acumularile de particole se vor curata mai usor. Producatorii de aparate de aer conditionat gree nu recomanda sa le scoateti din rama lor cand le spalati. Daca sunt detasate din suport se pun mult mai greu la loc si nu vor mai avea forma initiala. Este posibil sa nu mai incapa in aparat.

3.Verifica ventilatorul daca nu are depuneri de murdarie

In unitatea interioara este bine sa verifici si ventilatorul astfel incat daca sunt depuneri de murdarie sa il poti curata. Este vital ca atat filtrele cat si ventilatorul sa fie curate pentru a nu afecta buna functionare a aparatului si mai ales functia de racire. Cu cat aerul pe care l-a ventilat a fost mai incarcat (spre exemplu intr-o camera in care se fumeaza) cu atat acesta va fi mai murdar.

4.Verifica daca aparatul are suficient Freon

De la lipsa de Freon, pe furtunul care leaga unitatea interioara de cea exterioara se poate depune zapada, care ulterior se transforma in gheata. Cu cat furtunul dintre cele doua este mai lung cu atat va dura mai mult sa ajunga in unitatea interioara. Unul dintre semnalele acestei defectiuni este scurgerea apei din unitatea interioara. Daca sesizati acest lucru trebui sa apelati la un specialist care sa investigheze problema si sa incarce aparatul cu Freon.

Accesează site-ul celor de la Vollmax unde ai la dispozitie o gama larga de sisteme de climatizare destinate casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.