Sweet Tooth: un basm initiatic sublim

Disponibil incepand cu data de 4 iunie pe Netflix, primul sezon al serialului Sweet Tooth ne introduce, de-a lungul celor 8 episoade, intr-o epopee feerica sublima.

Despre ce vorbeste acest serial?

Punctul de plecare nu are insa nimic ideal: umanitatea este decimata de mai bine de 10 ani de un virus mortal. In acelasi timp, aparitia unui virus este insotita de un fenomen straniu. Toti bebelusii se nasc cu o parte a corpului de la animale, mai mult sau mai putin importanta pentru ei. Este si cazul lui Gus, tanarul erou al acestei povesti fantastice. pe jumatate om pe jumatate cerb, poseda urechile si coarnele unui cerb. Crescut departe de pericole de tatal sau, Gus va lua cu toate acestea o decizie radicala in urma mortii tragice a acestuia: va merge dincolo de limitele premise de tatal sau de-a lungul vietii si va pleca in cautarea mamei sale. In aceasta aventura se va intalni cu Big Man, un barbat cu trecut tulbure si care ii pune lui Gus porecla de Sweet Tooth.

Datorita punctului de vedere al copilului, Sweet Tooth capata alura unui basm fermecat in care inocenta lui Gus ne impresioneaza inca de la inceput. In paralel cu aventura lui Gus, povestea se intereseaza de alti doi supravietuitori ai virusului: pe de o parte il avem pe doctorul Singh al carui sotii este afectata de virus si care reuseste sa supravietuiasca datorita unui tartament misterios si pe de alta parte o avem pe Aimee, o tanara care gazduieste copiii hibrid pentru a-I proteja de Ultimii Oameni care cauta sa-i extermine.

Adaptare a unor benzi desenate americane, Sweet Tooth ne seduce instant datorita tanarului sau erou carismatic si datorita decorurilor sublime pe care ni le prezinta. Un basm initiatic extrem de frumos, alcatuit din 8 episoade care cu siguranta va beneficia de mai multe sezoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.