Cand trebuie sa fie folosite manusile de unica folosinta?

Istoria ne-a invatat ca igiena este extrem de importanta. Cei care ii acorda atentie suficient de mare se feresc de virusuri si bacterii, pastrand o viata cat se poate de sanatoasa. Igiena este cea care a eliminat o multime de boli ce decimau populatia in urma cu doar cateva sute de ani si a contribuit serios la dezvoltarea societatii moderne.

Astazi, ideea de igiena nu mai este bazata doar pe spalarea frecventa pe maini sau pe curatenie in spatiile in care ni se desfasoara viata. Aceasta a trecut la un alt nivel, dand nastere ideii de manusi de unica folosinta.

Ce sunt manusile de unica folosinta si unde se poarta?

Manusile de unica folosinta sunt manusi din latex, vinil, plastic sau nitril si sunt folosite cel mai adesea in industria alimentara, in domeniul medical sau in industria frumusetii. In ultimii ani din ce in ce mai multe persoane au inceput sa foloseasca manusi de unica folosinta pentru menaj, gratie avantajelor majore pe care le ofera:

  • Ofera protectie pentru produsele alimentare;
  • Elimina riscul de transmitere a virusurilor, bacteriilor si a altor elemente ce pot fi daunatoare pentru organism;
  • Protejeaza mainile de tot felul de produse daunatoare, cum ar fi grasimile sau uleiurile;
  • Cresc gradul de performanta;
  • Imbunatatesc increderea clientilor sau a pacientilor. Majoritatea oamenilor prefera sa fie serviti sau ingrijiti de cineva care poarta manusi.

De cate tipuri pot fi manusile de unica folosinta?

Asa cum am amintit, manusile de unica folosinta pot fi realizate din mai multe materiale: Latex, vinil sau nitril. Foarte utilizate sunt manusile din latex, deoarece ofera siguranta, se folosesc cu usurinta si de multe ori pot fi reutilizate. Acestea sunt ideale pentru persoanele alergice, pentur cele care desfasoara activitati casnice si folosesc diversi detergenti si pentru medici, deoarece sunt o adevarata bariera impotriva contaminarii.

Manusile din vinil sunt ideale in domeniul alimentar, sau in cabinetele medicale, iar cele din nitril sunt potrivite tot in aceste domenii, insa pentru persoanele care sufera de alergii la latex.

Manusile de unica folosinta pot fi solutia ideala pentru cei care isi doresc familia in siguranta sau pentru profesionistii care doresc sa ofere servicii intr-un mod cat mai igienic posibil.

Pentru a face totul ca la carte, este bine ca dupa utilizarea manusilor de unica folosinta acestea sa fie trimise catre reciclare. Materialele din care sunt realizate nu sunt biodegradabile si daca nu sunt aruncate in mod corect, pot duce la poluare si la situatii destul de neplacute.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.