7 reguli de aur pentru a motiva o echipa

Atunci cand esti manager si ai o echipa pe care o conduci, ai o mare responsabilitate in fata- sa obtii doar ce e mai bun de la echipa ta, dar si de la colaboratorii tai. Dar daca uneori ai impresia ca celor din jurul tau le lipseste motivatia, iata cateva reguli pe care ar trebui sa le respecti.

Tu trebuie sa fii cel care a exemplu. O echipa nu va fi motivata daca propriul ei conducator sau manager nu este si el motivat la randul sau. Deci va trebui sa fii in concordanta cu obiectivele fixate si cu valorile firmei.

Fixeaza-ti unele obiective realiste. Vei evita astfel deceptiile si pierderea motivatiei atunci cand oboectivele nu vor fi atinse. Ai nevoie deci de ambitii realiste care sa tina cont de nevoile pietei.

Combate letargia. Motivatia este un lucru care se exerseaza. Pentru a scapa de letragie deci ar trebui sa iti fixezi tie insuti prirotati si obiective dar si echipei. Dar trebuie sa te si gandesti cum sa ajungi sa le duci la bun sfarsit. Trebuie sa ajungi sa te convingi de importanta unui obiectiv si sa cauti energia necesara pentru a reusi.

Tine cont de competentele fiecaruia. Motivatia este maxima atunci cand subiectele sunt pe placul sau pe masura tuturor. Un bun manager trebuie sa isi cunoasca ddeci cat mai bine echipa pentru a –i da sarcini adaptate. Este o actiune banala dar care are sens.

O buna echipa are nevoie de autonomie. Echipa careia i se acorda autonomie se va simti mai responsabila si deci si mai motivata. Trebuie sa le dai posibilitatea si de a lua initiativa.

Creeaza o ambianta placuta. O echipa unita care lucreaza intr-un mediu placut este cel mai bun lucru. Trebuie sa invete sa existe impreuna si sa dezvolte un sentiment de apartenenta.

Concentreaza-te doar asupra aspectelor pozitive. Unii manageri au tendinta de a se concentra doar asupra unor aspecte negative. Dar trebuie sa invete si sa complimenteze echipa, sa ii fie recunoscatori sau sa le dea sansa sa se amelioreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.