Cum sa iti imbunatatesti vocabularul in limba engleza

Avand la indemana in permanenta un dictionar englez, fie ca este vorba de o carte reala sau de o aplicatie telefonica, poate fi o modalitate foarte utila de imbunatatire a vocabularului.

Avand un dictionar inseamna ca nu vei ramane niciodata blocat pe un cuvant. Te poate salva de la rusine daca ai o conversatie cu un vorbitor de engleza si ai uitat un cuvant in mijlocul propozitiei – tot ce trebuie sa faci este sa pui pauza pentru o secunda pentru a-l cauta! In afara de a te salva de la o situatie neplacuta, cautarea cuvantului de care ai nevoie si folosirea imediata a acestuia intr-o propozitie, te va ajuta sa-l salvezi in memorie. Este, de asemenea, util sa ai un dictionar pe care sa-l folosesti pe parcursul zilei in momente de pauza, cum ar fi in metrou, in pauza de masa sau cand bei o ceasca de cafea, pentru a invata engleza in permanenta. Ai putea invata cate 20-30 de cuvinte pe zi folosind aceasta tehnica!

Ca incepator, ar trebui sa folosesti un dictionar englez care ofera definitii in limba ta materna. Cu toate acestea, odata ce abilitatile lingvistice se imbunatatesc, ar trebui sa treci la un dictionar englez-englez, care ofera definitii in engleza pentru cuvintele in limba engleza.

Imbunatatirea abilitatilor de scriere, citire si ascultare

Pe langa meditatii engleza, una dintre cele mai bune modalitati de imbunatatire a abilitatilor de intelegere a limbii engleze, este sa descarci podcasturi in limba engleza sau aplicatii radio pe telefon sau pe player MP3. Ar trebui sa incerci apoi sa asculti podcasturile sau emisiunile radio timp de cel putin 30 de minute pe zi. Fa asta in sala de gimnastica, pe drum spre munca sau in timp ce stai la computer.

Fa un efort sa intelegi ce se spune, nu lasa engleza sa treaca pe langa urechea ta. Chiar daca se vorbeste prea repede, incearca sa alegi cuvintele si expresiile cheie pentru a obtine o idee generala despre ce este vorba in conversatie. Daca poti, noteaza orice cuvinte sau fraze pe care nu le intelegi si cauta ulterior traducerea. Apoi asculta podcastul sau reda partea pe care nu ai inteles-o, pentru a auzi noile cuvinte sau fraze din context.

O modalitate de imbunatatire a ascultarii si scrierii in limba engleza, este de a urma cursuri engleza sau de a participa la diverse discutii de grup.

Vizioneaza filme si emisiuni TV in limba engleza

Un alt mod distractiv de a-ti imbunatati vocabularul englez este de a viziona filme si emisiuni TV in limba engleza. Incearca sa alegi filme sau emisiuni TV care sa iti placa – acest lucru va face exercitiul sa para mai mult o distractie decat munca. Daca este posibil, alege filme sau emisiuni pe care le cunosti deja, cum ar fi desene animate pentru copii sau filme de succes. Daca stii deja povestea de baza, limba va fi mult mai usor de preluat. Cu toate acestea, ar trebui sa eviti vizionarea de filme sau emisiuni de televiziune cu subtitrare in limba materna – acestea iti vor distrage atentia si vei fii mai putin inclinat spre intelegerea limbii engleze, care este intregul scop al exercitiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.