Reguli pentru Airsoft

Airsoft-ul este un joc cu tenta militira ce are loc intr-un cadru organizat. In acest joc sunt sunt folosite replici ale armelor adevarate capabile sa traga cu bile din plastic de mici dimensiuni cu viteze mult reduse fata de armele adevarate, asadar pentru a practica acest sport avem nevoie de o replica de airsoft. Replicile de airsoft pot fi folosite si in alte scopuri decat jocurile airsoft ca de exemplu pentru colectie.

Jocul de airsoft se bazeaza in primul rand pe onestitate, din pacate proiectilele utilizate nu lase urme vizibile pe haine iar cand acestea te ating trebuie sa confirmam sau sa contestam lovitura folosind cuvinte precum ‘mort’, ‘atins’, ‘lovit’, etc.

Orice lovitura directra in mod necontestabil, trebuie contestata pe de alta parte sunt si lovituri indirecte, din partea coechipierilor si cele care rezulta in urma unui ricoseu iar aceste lovituri vor fi stabilite inaintea jocului daca sunt sau nu valabile.

Exista cateva actiuni ce nu sunt permise in majoritatea jocurilor iar una din cele mai importante si cele mai grave este nerecunoasterea bilelor iar acestia pot fi imediat acuzati. In timpul jocului nu este permis blind-fire-ul, este aceea pozitia in care tragem fara sa ne uitam unde tragem fara sa oferim astfel adversarului posibilitatea de a riposta.

Toate replicile participante la joc trebuiesc masurate ca viteza pentru a inbunatatii siguranta in timpul jocului s-au ales distante minime sub care in functie de viteza nu se poate trage.
Jocurile de airsoft se desfasoara deseori in locatii retrase de ochii publicului iar in majoritatea cazurilor aceste locatii cladiri, institutii sau fost unitati militare iar in momentul de fata sunt abandonate, etc. Mediul in care se poate desfasura actiunea poate reprezenta un real pericol in ceea ce priveste vatamarea corporala.

Vezi si:  Bicicleta ta, accesorizata

In ceea ce priveste vestimentatia in timpul jocului de airosft, doua lucruri sunt cat se poate de clare, hainele se vor murdarii si se vor rupe. Recomandatat este sa folositi haine militare deoarece acestea sunt facute din materiale mai de calitate, sunt mai rezistente la rupere si poti beneficia de camuflajul lor ce iti permite sa stai mai bine ascuns in peisaj.

Echipamentul de protectie, partea superioara, zona capului cea care are cele mai sensibile zone a corpului si poate fi usor protejata folosind o casca, o basca, o casca tactica, etc. Ochii trebuiesc protejati cu ochelari speciali de protectie si nu incercati sa improvizati alte mijloace de protectie a ochilor. Fata o putem proteja folosind o masca iar pentru gat putem folosii o esarfa sau un bluzon cu un guler mai inalt.

Corpul se poate proteja cu ajutorul unei vesti tactice de airsoft dar atentie la grosimea vestei deoarece iti pot infulenta simturile si astfel sa nu simti bila cand te atinge si risti sa fi acuzat de ceilalti participanti la joc de nerecunoasterea bilelor.

Pentru picioare se recomanda bocanci, inalti care sa ne protejeze gleznele vom fugii foarte mult si exista sansa sa scantim/luxam glezna. Bocancii mai trebuie sa aiba o talpa suficient de rezistenta impotriva cuielor, pietricelelor de mici dimensiuni, cuie, etc iar talpa trebuie sa ofere o aderenta foarte buna pentru orice tip de suprafata: uscat, umed.

Pentru siguranta dumneavoastra incercati sa cumparati repliciile de airosft dintr-un magazin specializat de arme airsoft sau online de pe site-urile specilizate in acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.