Cele mai intalnite defecte la tastatura unui laptop.

Clientii service-urilor de laptopuri, aduc lunar laptopuri cu defecte la tastatura, defecte generate din mai multe cauze, care difera de la client la client.

Una dintre cele mai intalnite situatii este varsarea de lichide pe tastatura. Aceste lichide odata varsate pe tastatura, vor intra rapid printre taste si se vor prelinge pe sub tastatura. Desigur, puteti sa minimalizati acest proces, daca va miscati repede si actionati corect.

Cand spunem lichide, ne referim de regula la apa, insa si alte lichide uzuale precum berea, vinul, cafeaua, sucul, laptele sunt la fel de nocive pentru tastatura laptopului tau si nunumai. Problema cu lichidele din tastatura este ca acestea se pot prelinge catre placa de baza, ceea ce va agrava situatia si va duce la defecte si mai costisitoare.Lichidele, in special cele dulci, sunt principalul inamic al circuitelor, atat de la tastatura cat si de la placa de baza.

Atentie la desfacerea laptopului!

Din diferite motive poate doriti sa desfaceti laptopul, de regula fiind cazul atunci cand doriti sa curatati laptopul si trebuie sa il desfaceti complet. Nu fortati inlaturarea tastaturii intrucat aceasta are o pamblica atasata, pamblica ce este conectata pe placa de baza si care face tastatura sa functioneze. Sectionand aceasta pamblica, tastatura va deveni inutilizabila si nu se poate nici repara singura solutie fiind inlocuirea tastaturii.

Loviri si socuri
Alte cauze ale defectarii unei tastaturi de laptop pot fi legate de socuri si lovituri. Loviturile si socurile puternice aplicate tastaturii pot duce la defectiuni, fie a mai multor taste, fie a catorva taste. Acest scenariu este posibil si in cazul varsarii de lichide, situatie cand se poate defecta toata tastatura sau doar anumite taste. In oricare dintre situatii v-ati afla, inlocuirea tastaturii este o operatiune nu foarte simpla si este recomandata sa o faceti la service decat in regim propriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.