Becuri vintage pentru design comercial

Nuantarea sau reactualizarea prezentarii comerciale este tot mai des folosita de catre comerciatii care doresc sa atraga clienti nu doar prin calitatea serviciilor si produselor pe care le ofera. O schimbare de look a vitrinei sau interiorului unui magazin, restarurant, sala de spectacol, salon de coafura sau arta este benefica, se va realiza cu usurinta si actualmente se poate baza si pe introducerea in proiect a unor becuri vintage.

Varietatea de becuri vintage va lasa sa alegeti atat din punct de vedere al formei si dimensiunilor de gabarit, dar si a stilurilor de filament incandescent cu care sunt produse. Montarea lor ramane la aprecierea fiecarui beneficiar sau a designerului pe care l-ati ales pentru redecorarea spatiului. Se pot utiliza globuri de sticla transparente la care se ataseaza fasungul potrivit cu becuri vintage pe care le-ati ales. O varianta si mai simpla este infiletarea directa intr-un fasung conectat la cordonul electric si pozitionarea ansamblului direct la reteaua de alimentare, sau achizitionarea de corpuri de iluminat cu porturi multiple deschise (fara abajur) in care se vor monta becuri vintage.

In privinta pozitionarii in cazul spatiilor comerciale (magazine, baruri, cafenele, ceinarii, restaurante, etc.) exista cel putin trei solutii de amplasare:

  • Amplasarea in linia frontala (stradala sau de acces) a spatiului, de la un capat la celalalt in asa fel incat setul de becuri vintage sa ocupe intreaga lungime, indiferent de inaltimea la care sunt montate;
  • Amplasarea perimetrala la interior astfel ca spatiul sa fie perfect delimitat cu becuri vintage, in timp ce pentru zona centrala se poate opta pentru al tip de sursa de iluminat, sau la fel de bine se pot folosi grupuri de becuri vintage plasate strategic in functie de evaluarea designerului si necesitatile locatiei;
  • Amplasarea targetata asupra zonelor in care s-a stabilit ca sunt cele mai frecventate din spatiul respectiv prin montarea de becuri vintage chiar deasupra acestora (spatiul pentru servirea mesei, spatiul pentru linia frontala a barului, zona de intrare in locatie, holuri, etc.).

Determinarea amplasarii eficiente pentru becuri vintage este esentiala pentru ca aceste surse de iluminat sunt prin esenta decorative si au fost alese pentru a reda fidel efectul stilului de epoca al inceputului de secol 19, luminozitatea lor fiind la un nivel redus. Ca atare nu se poate vorbi la folosirea de becuri vintage despre o ambientare luminoasa stralucitoare, ci despre una strict dedicata recrearii unui stil retro actualizat prin intermediul produselor moderne de iluminat.

Nu reprezinta niciun fel de mirare faptul ca in acest moment clientii detinatori de spatii comerciale sunt interesati de acest stil retro si cauta insistent materiale si decoruri cat mai autentice ce aduc in lumina gentiletea anilor 1920, lucru care este usor de explicat.

Stilul retro este atat de apreciat pentru ca aduce cu el linii curate care se potrivesc perfect cu necesitatile actuale ale unui design modern si ofera in plus exact ceea ce se cauta cel mai mult – acea fluidizare romantica a luminii care imbraca spatiul, obiectele si formele acestuia, lucru pe care in mod cert varianta moderna de becuri vintage o poate oferi in cea mai buna maniera.

Ceea ce pare cel putin interesant este ca aceste becuri vintage transmit energie pozitiva vizuala intensa chiar si atunci cand nu sunt puse in functiune. Este o caracteristica unica pentru ca nu vom simti in niciun caz acest fior daca vom privi un bec LED sau unul economic. Chiar si cel mai mic sau simplu ansamblu bec-corp de iluminat care foloseste becuri vintage va capta atentia si va face ca privitorul sa-si doreasca sa fie acolo cand lumina lor va acapara spatiul in care functioneaza.

Atemporalitatea obtinuta in urma unui proiect de design interior ce se sprijina pe iluminarea artificiala cu becuri vintage, indiferent de sistemul de sustinere pentru care s-a optat, este exact cheia succesului si multumirii ambilor parteneri – proprietar si client. Stralucirea calda si primitoare a filamentului incandescent cu care sunt intampinati vizitatorii induce instantaneu senzatia de siguranta si relaxare pe toate durata sederii si dezvolta la nivel mental dorinta de a reveni intr-un loc discret, pregatit parca special pentru fiecare dintre noi in parte.

Puteti face oricand o evaluare a ofertei disponibila in magazinul de profil care comercializeaza becuri vintage si in general surse de iluminat moderne, ramanand doar sa hotarati cate si in ce mod le veti amplasa pentru o schimbare ce va aduce stilul retro chiar in zilele noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.