De ce sa cumparati calculatoare sh cand bugetul este limitat?

Atunci cand doriti sa va achizitionati un calculator insa bugetul este unul oarecum limitat ce optiuni aveti?
Prima varianta este sa cumparati un calculator nou, incercand sa va incadrati in bugetul limitat. Problema este ca un buget limitat va limita si configuratia calculatorului intrucat configuratiile performante sunt pe calculatoarele care necesita bugete mai mari.
De ce sa cumparati un calculator nou dar cu o configuratie slaba cand putei cumpara un calculator second hand cu o configuratie mai performanta? Sa presupunem ca aveti maxim 800 de lei. Cu aceasta suma veti cumpara un calculator nou cu procesor Dual Core sau un calculator sh cu preocesor i5.


Vrei doar nou?

Daca iti doresti un calculator care sa fie neaparat nou, atunci varianta unui calculator second hand nu este pentru tine. Exista utilizatori care au astfel de dorinte si nu accepta sa utilizeze lucruri folosite iar daca si tu esti una dintre aceste persoane, atunci fie te limitezi la un calculator nou pentru bugetul tau, fie mai starngi putini bani pentru a mari bugetul si a-ti permite un calculator nou dar si performant.

Iti este teama ca se va defecta?

Aceasta temere este des intalnita in randul consumatorilor mai ales cand vine vorba despre produse electronice second hand cum ar fi laptopurile sau calculatoarele second hand. Atunci cand te hotarasti sa achizitionezi un calculator sh, cauta sa cumperi doar de la firme autorizate, care comercializeaza astfel de produse emitand bon fiscal, factura si garantie. Alegand sa cumparati de la o firma, aveti garantia ca sistemul sh cumparat nu se va defecta rapid dupa cumparare iar daca aveti ghinionul sa se intample asa, stiti ca aveti pe cine sa trageti la raspundere. Cumparand de la vanzatori particulari, in eventualitatea in care sistemul nu mai merge dupa o saptamana, aveti slabe sanse sa mai dati de vanzator sau sa va recuperati banii.

Ai dubii cu privire la garantie?
Cand te-ai hotarat sa cumperi si ai ales firma potrivita, asigura-te ca produsul primeste garantie iar tu primesti certificatul de garantie, in baza caruia daca apar probleme, calculatorul tau va fi reparat. Totusi, tine cont ca nu orice defect survenit este acoperit de garantie iar daca din greseala ai spart ecranul monitorului sau ai varsat lichide in unitate, va trebui sa platesti pentru reparatie intrucat aceste tipuri de defectiuni nu sunt acoperite de garantie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.