Pescuitul la nada-cateva greseli de evitat

Fie ca esti incepator sau nu, pescuitul la nada necesita putina practica pentru a stapani anumite tehnici, dar exista in acelasi timp, cateva greseli foarte usor pe care sa le eviti. Evitarea lor te va ajuta sa castigi timp, sa progresezi si sa prinzi, bineinteles, peste.

Pescuiesti cu un material mult prea ieftin. Daca vrei sa pescuiesti la nada, materialul pe care il alegi nu trebuie sa fie cel mai ieftin. Daca vei alege cele mai ieftine materiale sau scule de pescuit, vei regreta cu siguranta asta. Cele mai ieftine materiale, vor fi dificil de utilizat, vor fi mai putin fiabiel si vor avea mai ales, o durata de utilizare limitata, in timp ce pasiunea ta va continua sa creasca.

Materialul ieftin va fi deci desuet si va intra in contradictie cu progresul tau, nefiind deci deloc adaptat. Mai bine investesti direct intr-un material bun, nu foarte scump, la un pret mderat.

Incepi cu un material prea frumos. La inceput, cand inca esti debutant, este inutil sa investesti in cel mai scump si cel mai performant material. Acesta necesita o anumita indemanare in tehnica. Chiar daca este tentant, cel mai bine ar fi sa folosesti materiale cat mai simple. Pescuiesti cu un material prea mare. Una din greselile frecvente ale unui pescar debutant- pescuieste cu un material prea mare. Cel mai bine ar fi sa incepi cu un material mai light sau mediu pentru a resimti la maximum senzatiile si pentru a sti mai apoi cum sa evoluezi cu nada sau cu momeala.

Vrei sa pescuiesti prea departe. Cei mai buni sau mai mari pesti nu se ascund departe. Trebuie sa incepi prin lansarea momelii cat mai aproape de margine si incet incet iti poti largi mai apoi campul de actiune. Trebuie sa ramai increzator si vigilent, deoarece cea mai frumoasa captura se poate afla chiar la picioarele tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.