Adevarul despre saltelele cu spuma de memorie – Mituri in care sa nu mai crezi

In mediul online circula o multime de mituri legate de saltelele cu spuma de memorie si, la fel ca majoritatea miturilor, acestea evolueaza de obicei dintr-un pic de adevar care devine exagerat sau scos din context. In acest articol, vom analiza cateva dintre cele mai populare mituri despre saltelele cu spuma de memorie si vom dezvalui care este, de fapt, adevarul din spatele acestora.

​Spuma de memorie se supraincalzeste si te face sa transpiri.

Tipurile mai vechi de saltele cu spuma de memorie sunt mai putin respirabile si limiteaza fluxul de aer. Si, dupa cum probabil stii, spuma de memorie este densa si sensibila la temperatura, conturandu-se dupa forma corpului. Acest lucru creeaza senzatia de caldura.

Cu toate acestea, in medie, doar 10% dintre persoanele care detin orice marca de saltea cu spuma memorie se pland de faptul ca le este prea cald in timpul noptii. Acest lucru se datoreaza faptului ca tipurile de saltele de acest tip dezvoltate in ultimii ani au capacitatea de a respira mai bine.

​Saltelele cu spuma de memorie sunt prea scumpe.

Desi unele marci pot fi, fara indoiala, scumpe, exista multe care sunt de inalta calitate si destul de accesibile. Un alt factor pe care trebuie consumatorii sa il ia in considerare atunci cand cumpara saltele cu spuma de memorie este durata de viata a produsului. O saltea traditionala cu arcuri dureaza in medie 6 ani sau mai putin. O saltea cu spuma de memorie poate dura 10 – 15 ani sau mai mult, iar unele au garantii de pana la 20 de ani. Datorita durabilitatii, putem spune ca saltelele cu spuma de memorie, desi au un pret mai mare decat celelalte tipuri de saltele, reprezinta, de fapt, o achizitie inteligenta din punct de vedere financiar.

​Isi pierd densitatea si dezvolta denivelari dupa cateva saptamani de utilizare.

Acest lucru se poate intampla cu orice tip de saltea de slaba calitate. Daca iti cumperi o saltea cu spuma de memorie dintr-un magazin indoielnic, te poti astepta ca durata sa de viata sa nu fie tocmai aceea care ar trebui sa fie. Marcile de top, insa, ofera garantii rezonabile, motiv pentru care poti fi sigur ca produsele lor vor rezista mult si bine. De stiut, de asemenea ca, la fel ca in cazul oricarui tip de saltea, ingrijirea si intretinerea adecvata a saltelei cu spuma de memorie iti vor mentine patul confortabil cat mai mult timp posibil.

​Miros urat.

In mod cert, nimeni nu isi doreste sa se culce intr-un mediu care nu miroase tocmai placut. Unele saltele cu spuma de memorie pot avea un miros initial cauzat de “dezgasare”, dar acesta dureaza de obicei o perioada foarte scurta de timp. Unii il compara cu mirosul unei masini noi. In plus, unele marci de saltele folosesc in prezent compusi ce au rolul de a imbunatati sau reduce orice miros neplacut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.