Apeluri gratis de pe Facebook catre smartphone-urile iPhone? DA!

Cei de la Apple au realizat astazi o premiera in ceea ce priveste inovatia in IT si comunicatie: au lansat un sistem prin care utilizatorii Facebook pot apela gratuit alti utilizatori Facebook direct pe smartphone-urile personale. Singura conditie necesara efectuarii apelurilor este ca terminalele sa fie produse de Apple, in speta sa fie smartphone-uri iPhone.

Se pare ca aceasta posibilitate a fost testata intensiv in Canada, iar de astazi a inceput sa fie lansata si in cateva regiuni ale Statelor Unite ale Americii.

Cum functioneaza sistemul „Free Call”?

Pentru a beneficia de aceasta posibilitate, utilitatorii Facebook trebuie sa aiba aplicatia specifica, Messenger. De asemenea, apelurile pot fi efectuate doar daca utilizatorii smartphone-urilor Apple sunt conectati la o retea WI FI.
Chiar si asa, e un mare progres, atat pentru Apple, cat si pentru cei de la Facebook, mai ales ca noul sistem poate fi utilizat in diferite domenii, deci nu doar in scopuri personale: de la conferinte online, pana la predat de la distanta sau in scopuri de business.

Va fi implementat acest lucru si in Romania?

Nu se stie nimic inca, fiind prea devreme pentru declaratii. Totusi, asa cum s-a intamplat de fiecare data, daca acest sistem are succes, el va fi preluat si in Romania, cel mai probabil de catre unul dintre principalii jucatori pe piata de comunicatie mobila, respectiv va fi oferit in exclusivitate de catre Orange, Vodafone sau Cosmote.

Dezavantajul principal

Marea problema cu acest sistem e in cazul celor care utilizeaza servicul de apeluri gratuite chiar daca au o anumita cantitate de date. Sistemul VOiP consuma destul de multe date, astfel ca exista riscul ca mai toti utilizatorii sa-si depaseasca traficul de date alocat si ca atare, sa fie nevoiti sa plateasca facturi cu mult mai mari. Totusi, acest lucru poate fi foarte usor evitat daca posesorii de smartphone-uri se conecteaza la cea mai apropiata retea WI-FI in loc sa utilizeze trafic-ul oferit de abonament.

Vezi si:  5 lucruri inteligente de făcut pe internet când sunt gratuite

Articol oferit de echipa de la imatei.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.